Колико год сад да их имам све бих продао: Цена прасића скочила са 230 на 380 динара по килограму али потражња за њима никад већа, Драгану из Загорице телефон звони читав дан и сви траже исто (ФОТО)

Топола - Сезона слава код српског народа је почела, а то значи да они који се баве продајом прасића у овом периоду године имају пуне руке посла. Иако су страни трендови узели маха и кад су у питању славске трпезе, а на неким весељима се служи и веге храна, добро печено прасенце и даље код скоро свих домаћина нема алтернативу. Оно што ће их дочекати приликом куповине ове јесени, јесте слабија понуда и виша цена.

"Већ се захуктало, читав дан ми звони телефон и траже се прасићи на продају. Килограм живе ваге прошле године био је 230, а сада се креће од 350 па све до 380 динара. Цене су скочиле због поскуљпења хране за прасиће. Купцима јесте то много, јер за прасе од 30 килограма сада треба да издвоје неколико хиљада динара више новца него прошле године, али шта је ту је. Ако слава није посна, онда је прасе за већину број један на трпези", рекао је за РИНУ Драган Јовановић из села Загорица код Тополе који се већ годинама бави узгојем прасића.

15.11.2022.


Fotografije