Полуострво усред језера на ком живи само неколико становника и сви се презивају исто: Српски Блед на Западној Морави, нестварна лепота оставља без даха и у неверици све који туда прођу (ФОТО)

Чачак - Када се половином прошлог века формирало језеро Међувршје у Овчарско-кабларско клисури природа је након тога одрадила феноменлан посао и сама направила специфичне и фасцинантне пејзаже који нарочито током јесењих дана, са спектром боја које се преливају на сунцу, одузимају дах посетиоцима. Са врха Каблара пуца поглед на величанствене меандре Западне Мораве, а у долини ове планине бројни путници намерници застану на траси старог пута ка Чачку, питајући се да ли је пред њиховим очима синуо чувени Блед. Полуострво Пејице смештено у клисури прави је драгуљ и неодољиво подсећа на прелепи локалитет у Словенији. 

"Полуострво Пејице настало је када се формирало и језеро 1954. године. На њему живи неколико породица и сви се презивају Пејице. Осим ових мештана, има око 30 викендица, па преко сезоне број становника на овом острву буде дупло повећан. Свакако један од прелепих локалитета у Овчар бањи која са собом носи велики туристички потенцијал. Вожња катамараном поред полуострва незабораван је доживљај и неретко се дешава да га туристи често пореде са острвом у Словенији, и називају "српски Блед", рекао је за РИНУ Војин Јаковљевић директор ТО Чачак. 

16.11.2022.


Fotografije