Сезона у Западној Србији више не постоји, траје свих 365 дана у години: Туризам се коначно вратио у нормалу, у овој години обарају се чак и рекорди постављени пре ковид пандемије (ФОТО)

Нови Сад - Западна Србија са свим својим лепотама, планинама Златибором, Златаром, Голијом и Таром, живописним језерима и рекама једна од најпосећенијих регија како у нашој земљи тако и у читавом региону. На овом подручју сезона више не постоји, већ трахе свих 365 дана у години, а туризам се коначно вратио у колосек који је имао пре пандемије. Ако посматрамо статистичке податке за првих девет месеци у односу на 2019. годину када није било корона вируса, можемо се похвалити да имамо поверење туритичког промета, број ноћења је већи за око 30 одсто у односу на ту годину која је била рекордна. Потенцијали Западне Србије предстваљени су и на 53. по реду Сајму туризма у Новом Саду.


„Туризам се вратио на нека нормална кретања, имамо повећања и домаћих и страних туриста, наравно наше планине Златар, Златибор, Тара и Голија су најатрактивније, а ту су и мање познате дестинације које привлаче пажњу. Ту је понуда и Пријепоља, Пожеге, Ариља, Косјерића, али и наравно града Чачка са веома занимљивим инвестицијама уложеним у Овчар Бању, истакао бих и да град Ужице има значајне новине што се туризма тиче, реконструкција тврђаве Стари град која је од ове године отворена за подетиоце, Неолитско насеље, такодје. Наша понуда прилагођена је свим старосним групама у то је резултирало повећању туристичког промета”, казао је за РИНУ, Мирослав Рађен директор ТО регије западне Србије.

17.11.2022.


Fotografije