Изрешетан из калашњикова са 28 метака, у очи гледао свог џелата који је пришао да га овери: Српски полицајац невероватан светски медицински феномен, челични Гавра имао две клиничке смрти па преживео немогуће (ФОТО)

Лозница - Српски полицајац тог кобног априла 1999. године гледао је смрти директно у очи. Изрешетан је са преко двадесет метака из калашњикова и доживео две клиничке смрти, али Зоран Гаврић (52) је Божјим вољом преживео и тако постао медицинско чудо и непобедиви човек од челика. Његова животна жеља била је да обуче униформу и брани Србију. Завршио је Школу унутрашњих послова у Сремској Каменици и запослио се у МУП-у. Кад се заратило на Косову и Метохији био је међу првима који се нашао у ратном жаришту.

"Моја јединица је посебна јединица полиције и наш задатак је био очување реда и обезбеђење државе. Ми смо много месеци проводили доле. Дали смо све од себе, нисмо се штедели. Схватили смо да треба том народу помоћи и да он живи угњетаван и сви смо прилазили са великим задовољством. Нисмо тражили неке уступке, нити смо постављали питања око одласка на Косова. Могло се изврдати, неки су узимали боловаља, али ми не, моја јединица никада није”, започиње причу за РИНУ чувени Гавро.

19.11.2022.


Fotografije