Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Приватна кућа деценијама стајала насред пута, заузета била цела једна саобраћајна трака: Након 35 година срушен спорни објекат у Чачку, возачима ће да сване (ФОТО)


Чачак – Неколико деценија зброг нерашчишћених правно-имовинских односа, једна приватна кућа стоји насред пута у Улици Илија Гарашанина у Чачку заузимајући целу једну саобраћајну траку. Како ова улица води до насеља Кошутњак, а затим и до плаже на Западној Морави, фрекефенција возила нарочито током летњих месеци је велика и неретко је управо због ове препереке често долазило до саобраћајног колапса и великих гужви

- Пре скоро три деценије почела је градња Улице Илије Гарашанина, али је од самог почетка проблем правила кућа која је заузимала једну траку улице. Град Чачак од 1987. преговора са власником куће да се ова ситуација реши у корист суграђана, а да нико не буде оштећен. Тај проблем смо коначно решили и почело је рушење спорне куће, изјавио је за РИНУ помоћник градоначелника Милош Стеванић.

Након рушења куће, екипе “Градског зеленила“ уклониће расути грађевински материјал. Нормализација саобраћаја овом деоницом очекује се почетком следеће седмице.

- Баш дуго се мучимо са овим проблемом, спорна кућа је потпуно ометала норамално саобраћање возила. Два аутомобила нису могла да се мимоиђу. Неретко је долазило и до расправе међу возачима који ће први да прође. Надам се да ће од сада, када је срушен тај објекат, бити лакше, каже Стефан Јовановић мештанин насеља Кошутњак.

РИНА


20.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO