Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·    


Autor: RINA.rs


Одсечени смо од света, поново нас је задесила катастрофа: Потоп у ивањичком селу Брусник, излили се бујични потоци и поплављен главни прилазни пут, вода прети да уђе у куће (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивањица - Јака киша поново је изазвала прави колапс у ивањичком селу Брусник. Излили су се планински бујични потоци, а како пропусти нису могли да приме сву ту воду на главном путу кроз ово село настао је потоп.

"Поново нас је задесила катастрофа. Пут је опет тотално уништен, одсечесни смо од света. На месту где је био пут, сада је река. Плашимо се да водена бујица не уђе у куће, јер још јаче падавине су најавили наредних дана", кажу мештани Брусника.

За сада нису угрожени стамбени објекти у овом ивањичком селу, а механицаија је упућена на терен и интемзивно се ради на чишћењу пута.

"Бујица је на пут нанела и дрвеће и балване, путни правац је непроходан. На лицу места већ неколико сати су машине и отпушен је пропуст. Очекујемо да овај проблем ускоро буде решен, и да се водена стихија повуче", изјавио је за РИНУ Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Ово ивањичко село поплављено је и почетком септембра, када је причињена велика материјлна штета на кућама и на истој путној инфраструктури која је и сада поново страдала.

РИНА


20.11.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO