Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Користе га да би се доказали у успели прећи, а сваки корак овде може бити фаталан и кобан: Наложено рушење висећег моста преко Западне Мораве у Овчар Бањи, некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина (ФОТО)


Чачак - Прошло је више од месец дана кад је на висећем мосту у Овчар Бањи сошло до трагедије, а након тога под лупу су стављени сви висећи мостови на овом подручју. Након извештаја са терена мост који је већ десет година ван употробе, а спајао је је села Дљин и Тучково сада ће бити срушен. Грађевинска инспекција издала је овај налог, са образложењем да је за овакве мостове најбоље решење њихово рушење јер би било који покушај прелаза, евентуално од стране неког авантуристе жељног доказивања могао бити кобан.

- Мост је ван употребе неких десет година. На самом мосту се може видети да је дотрајао и да нема приступних степеница, да је газиште које је служило за прелазак преко моста већ пропало. Сматрам да овај мост треба порушити јер нема ни безбедну излазну страну, изјавио је за РИНУ грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић.

Он додаје да без обзира на видно лоше стање и опасност која прети, има оних који се осмеле на прелаз преко овог али и других оштећених висећих мостова, оглушујући се о истакнуте забране и упозоравајуће табле.

- Људи који прелазе преко мостова, да ли то била омладина која се такмичи желећи неки изазов и као некакво доказивање, морају знати да може доћи до повреда, кобних и трагичних завршетака, истакао је он.

Ипак, грађани ове драгачевске општине подељеног су мишљења да ли овај мост који је у фази распадања, треба обновити или трајно сруштити.

- Лако је нешто срушити, треба сачувати и обнављати, сви знамо када су мостови у питању да они спајају не само две тачке већ и људе. Са друге стране можда је боље спречити на време а не лечити ране, да не би дошло до неке трагедије као у Овчар Бањи - поручују Драгачевци.

Поред моста у Лучанима, још седам мостова предвиђено је за рушење у местима Велико Градиште, Лесковац, Куршумлији и четири у Зајечару.

РИНА


22.11.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO