Користе га да би се доказали у успели прећи, а сваки корак овде може бити фаталан и кобан: Наложено рушење висећег моста преко Западне Мораве у Овчар Бањи, некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина (ФОТО)

Чачак - Прошло је више од месец дана кад је на висећем мосту у Овчар Бањи сошло до трагедије, а након тога под лупу су стављени сви висећи мостови на овом подручју. Након извештаја са терена мост који је већ десет година ван употробе, а спајао је је села Дљин и Тучково сада ће бити срушен. Грађевинска инспекција издала је овај налог, са образложењем да је за овакве мостове најбоље решење њихово рушење јер би било који покушај прелаза, евентуално од стране неког авантуристе жељног доказивања могао бити кобан.

- Мост је ван употребе неких десет година. На самом мосту се може видети да је дотрајао и да нема приступних степеница, да је газиште које је служило за прелазак преко моста већ пропало. Сматрам да овај мост треба порушити јер нема ни безбедну излазну страну, изјавио је за РИНУ грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић.

22.11.2022.


Fotografije