Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·    


Autor: RINA.rs


Користе га да би се доказали у успели прећи, а сваки корак овде може бити фаталан и кобан: Наложено рушење висећег моста преко Западне Мораве у Овчар Бањи, некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина (ФОТО)


Чачак - Прошло је више од месец дана кад је на висећем мосту у Овчар Бањи сошло до трагедије, а након тога под лупу су стављени сви висећи мостови на овом подручју. Након извештаја са терена мост који је већ десет година ван употробе, а спајао је је села Дљин и Тучково сада ће бити срушен. Грађевинска инспекција издала је овај налог, са образложењем да је за овакве мостове најбоље решење њихово рушење јер би било који покушај прелаза, евентуално од стране неког авантуристе жељног доказивања могао бити кобан.

- Мост је ван употребе неких десет година. На самом мосту се може видети да је дотрајао и да нема приступних степеница, да је газиште које је служило за прелазак преко моста већ пропало. Сматрам да овај мост треба порушити јер нема ни безбедну излазну страну, изјавио је за РИНУ грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић.

Он додаје да без обзира на видно лоше стање и опасност која прети, има оних који се осмеле на прелаз преко овог али и других оштећених висећих мостова, оглушујући се о истакнуте забране и упозоравајуће табле.

- Људи који прелазе преко мостова, да ли то била омладина која се такмичи желећи неки изазов и као некакво доказивање, морају знати да може доћи до повреда, кобних и трагичних завршетака, истакао је он.

Ипак, грађани ове драгачевске општине подељеног су мишљења да ли овај мост који је у фази распадања, треба обновити или трајно сруштити.

- Лако је нешто срушити, треба сачувати и обнављати, сви знамо када су мостови у питању да они спајају не само две тачке већ и људе. Са друге стране можда је боље спречити на време а не лечити ране, да не би дошло до неке трагедије као у Овчар Бањи - поручују Драгачевци.

Поред моста у Лучанима, још седам мостова предвиђено је за рушење у местима Велико Градиште, Лесковац, Куршумлији и четири у Зајечару.

РИНА


22.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO