Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Хвала Богу па нас је циклон из Црне Горе заобишао, иначе би поново био потоп: Мештани поплављених подручја у Пријепољу кренули у санацију штете, извлаче воду из својих домова


Пријепоље - Сви погледи породице Гојак из поплављеног насеља Залуг претходних дана и ноћи упрти су у небо, јер од тога зависи њихов миран сан. Обилне падавине су јуче заобишле њихов крај, а иако се набујали Лим повлачи Сеад и његови укућани и даље су у приправности и дежурају.

- Сачекаћемо да се мало земљиште осуши па крећемо у санирање последица. Поплавиле су нам две породичне куће и помоћни објекти. Сада ћемо морати да нађемо пумпе које ће нам помоћи да извучемо воду која се задржала и очистимо блато. Лим се повукао, али проблем остаје јер од 2010. године до сад река нас је плавила седам пута, казао је за РИНУ, Сеад Гојак мештанин насеља Залуг.

Тренутни водостај Лима на 270 центиметара, а охрабрујућа је вест што је он у опадању. За сада је ситуација мирно и према најавама хидрометеоролога тако ће и остати.

- Ми пратимо ситуацију, водоток је у Беранама у порасту 2 центиметра на један сат, што нас не угрожава. Имали смо срећу да се циклон за који су најавили да ће погодити Западну Србију, променио правац ка пулској ривијери, тачније ка Хрватској и тиме смо спасени. Уколико дође до новог таласа спремни смо да реагујемо и заштититмо све критичне тачке наше општине које су биле угрожене претходних дана, истакао је Владимир Бабић, председник општине.

Услед изливања реке Лим на територији Бродарева, Ивања и Залуга проглашена је ванредна ситуација. Поплавни талас из Црне Горе проблеме је донео и становницима Прибоја јер су се на Потпећком језеру скупуле велике количине отпада на ланчаници.

РИНА

 

 


23.11.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO