Сви желе у ит стручњаке и плату минимум 3.000 евра: Број програмера у Србији порастао за 100 хиљада, за сваког има посла јер свет тражи наше стручњаке

Добра плата, креативан посао и могућност константног напредовања само су неки од фактора због којих у нашој земљи број запослених у ИТ сектору расте из године у годину, а само током 2021. било је чак 100.000 програмера више у односу на прошлу. Стручњаци из Србије су препознати и тражени у читавом свету као изузетан кадар, стога и не треба да чуди да је све више младих који се окрећу овом занимању модерног доба. Оно што се показало као неко неписано правило колико год да их има, људи са овим образовањем ће пронаћи добар посао јер у ИТ сектору расте понуда, али и потражња.

"Каријера у ИТ-у је све више у експанзији, па се велики број младих људи одлучује за ову врсту делатности. Професија је изузетно разнолика, јер се можете специјализовати у различитим областима, као што су развој софтвера, администратори сервера, мрежна архитектура и многе друге. Компаније свих величина, од стартапа до великих корпорација, сада траже талентоване програмере који ће им помоћи у даљем развоју. Практично свакој индустрији је потребан одређени тип софтвера и људи који могу да га креирају по њиховим спецификацијама. Како је тренд дигитализације у порасту, потреба за програмерима ће још више расти", изјавила је за РИНУ Марина Поповић, директорка Quantox академије која се бави обуком нових ИТ стручњака. 

24.11.2022.


Fotografije