Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo veći srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


Српкиње обарају рекорд и скидају Јапанце са трона: До сада стигло преко 400 пријава, поход на Милице Јовановић још увек траје небитно је да ли вам је презиме девојачко или удато


Београд - Становници Токија оборили су Гинисов рекорд, када се на једном месту окупило 178 људи са истим именом и презименом, али Србија је решила да узврати ударац.

Да би сте оборили Гинисов рекорд и скинули Јапанце са трона у личним документима морам да вам пише име Милица и презиме Јовановић, небитно да ли вам је то девојчко или удато. Затим потребно је да дођете у Београд и окупите се са женама које се зову и презивају исто као и ви.

- Након што смо установили да је Милица најчешће име у Србији, а Јовановић презиме одлучили смо да погледамо на друштвеним мрежама и подацима доступним јавности колико има Милица Јовановић и показало се да их има баш доста, и одлучили смо се да Милица Јовановић буде име са којим ћемо пробати да оборимо постојећи Гинисов рекорд - казала је за РИНУ, Бојана Јакимов испред компаније која организује овај догађај. 

Да би се рекорд оборио потребно је да се минимум 180 Милица скупи на једном месту у исто време, само тако ће се победити они који су се на овај начин уписали у Гинисову књигу.

- Овај рекорд је релативно скоро оборен у Токију када је 178 мушкараца различите старосне доби, под именом Хироказо Танака оборило претходни рекорд које су држале 164 жене из 2005. године под именом Стјуарт", додаје Јакимов.

Поход на Милице траје већ неко време, тако да ако испуњавате ове услове пријавите се да будете део исписане историје.

- Акција је везана за читав регион, тако да нам могу доћи Милице Јовановић како из Србије, тако и из суседних земаља. Ипак, путне трошкове покривамо само за кандидаткиње које ма скуп дођу из Србије. Још увек преговарамо око детаља, како да докажемо да се заиста скупио одређени број Милица Јовановић ма једном месту, истиче Јакимов.  

Добра вест је свакако то што је до сада стигло чак преко 400 стотине пријава, а скуп свих Милица организоваће се у јануару или фебруару следеће године у једном од београдских биоскопа.

- Заиста је стигао велики број пријава, тако да се надам да ће рекорд бити оборен. Током наредним дана изаћи ћемо са тачним информацијама кад и где ће бити организован скуп", закључила је Бојана. 

РИНА


23.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO