Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Српкиње обарају рекорд и скидају Јапанце са трона: До сада стигло преко 400 пријава, поход на Милице Јовановић још увек траје небитно је да ли вам је презиме девојачко или удато


Београд - Становници Токија оборили су Гинисов рекорд, када се на једном месту окупило 178 људи са истим именом и презименом, али Србија је решила да узврати ударац.

Да би сте оборили Гинисов рекорд и скинули Јапанце са трона у личним документима морам да вам пише име Милица и презиме Јовановић, небитно да ли вам је то девојчко или удато. Затим потребно је да дођете у Београд и окупите се са женама које се зову и презивају исто као и ви.

- Након што смо установили да је Милица најчешће име у Србији, а Јовановић презиме одлучили смо да погледамо на друштвеним мрежама и подацима доступним јавности колико има Милица Јовановић и показало се да их има баш доста, и одлучили смо се да Милица Јовановић буде име са којим ћемо пробати да оборимо постојећи Гинисов рекорд - казала је за РИНУ, Бојана Јакимов испред компаније која организује овај догађај. 

Да би се рекорд оборио потребно је да се минимум 180 Милица скупи на једном месту у исто време, само тако ће се победити они који су се на овај начин уписали у Гинисову књигу.

- Овај рекорд је релативно скоро оборен у Токију када је 178 мушкараца различите старосне доби, под именом Хироказо Танака оборило претходни рекорд које су држале 164 жене из 2005. године под именом Стјуарт", додаје Јакимов.

Поход на Милице траје већ неко време, тако да ако испуњавате ове услове пријавите се да будете део исписане историје.

- Акција је везана за читав регион, тако да нам могу доћи Милице Јовановић како из Србије, тако и из суседних земаља. Ипак, путне трошкове покривамо само за кандидаткиње које ма скуп дођу из Србије. Још увек преговарамо око детаља, како да докажемо да се заиста скупио одређени број Милица Јовановић ма једном месту, истиче Јакимов.  

Добра вест је свакако то што је до сада стигло чак преко 400 стотине пријава, а скуп свих Милица организоваће се у јануару или фебруару следеће године у једном од београдских биоскопа.

- Заиста је стигао велики број пријава, тако да се надам да ће рекорд бити оборен. Током наредним дана изаћи ћемо са тачним информацијама кад и где ће бити организован скуп", закључила је Бојана. 

РИНА


23.11.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO