Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Плаћају грејање дупло скупље од комшија из Прибоја, уплашени како ће преживети зиму: Драстични скок цена комуналних услуга у Пријепољу, грађани спремни на протест


Пријепоље – Ова зима за становнике Пријепоља изгледа да ће бити тежа него претходне, јер ЈКП Лим не одустаје од поскупљења комунланих услуга и овај предлог ће се поново наћи пред Општинским већем. По свему судећи, грађани ће од нове године грејање плаћати скупље за 20 одсто, изношење смећа за 30 одсто и пијаћу воду чак 52 одсто скупље.

"Не знам како ћемо презимити зиму. Плате су остале исте, а све је поскупело. Док поплаћамо све те рачуне, нама неће остати довољно ни за храну. О дукупљивању огрева моћи ћемо да сањамо. Ово је срамота", уплашено за РИНУ каже становница Пријепоља.

Да им је теже него комшијама из суседних општина најбоље говоре подаци да за услугу централног грејања у Прибоју ове зиме треба издвојити 126 динара по метру квадратном, у Новој Вароши око 152 динара, а у Пријепољу уколико буде прихваћен предлог да се цене повећају чак 317 динара. У Прибоју је пред почетак грејне сезоне цена повећана за 26% а у Новој Вароши за 18%. Грађани ове две општине услугу грејања плаћају током свих 12 месеци, док Пријепољци плаћају шест месеци.

Директор ЈКП “Лим” Џевад Бегановић, правдао је захтев за већим ценама поскупљењем енергената и струје, и бројем радника ангажованих на пословима грејања.

"Цена угља је већа за 167 одсто, мазут је скупљи за више од 60 одсто, док је цена по тендеру 250 одсто, с тим што је Влада својом одлуком стопирала тај раст цена, па нам није у овом тренутку толико повећање, али никад се не зна шта ће бити од нове године – изричит је Бегановић.

Да ли ће благонаклоно на захтев Комуналног предузећа гледати политичке старешине из Београда, што није био случај претходни пут, још увек се не зна. Међутим оно што је познато, јесте да се житељи Пријепоља увелико организују на друштвеним мрежама и прете протестом уколико дође до повећања цена.

РИНА


04.12.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO