Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Бити храбар значи ходати са осмехом и кад вам се плаче: Ово је хериона из Чачка која је усвојила девојчицу лептира, Татјана расплакала целу салу приликом доделе Децембарских награда (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак - Град Чачак данас је обележио свој дан, а на свечаној седници Скупштине додељене су Децембарске награде истакнутим појединицима из различитих области. Овогодишњи добитници су Слободан Спасовић, власник предузећа Цини, Издавачка кућа Пчелица, али и хранитељка Татјана Обрадовић која је дом и љубав пружила девојчици која болује од тешке кожне болести, а у чачанској болници провела је годину дана. Родитељи нису могли да се изборе са тешким бременом које им је природа поставила, ниједна институција није могла да прими ову девојчицу лептира, а онда се појавила Тања. Ова хериона, мајка троје деце и бака троје унучића, постала је њена хранитељка. Ово престижно признање добила је заслужено и на предлог Центра за социјални рад.

"Јако сам захвална на овом признању, ово је признање не само за мене већ за све хранитеље у нашем округу који су несебично отворили врата свог срца и свог дома за децу без родитељског старања. Међутим, најзахвалнија сам малој Нађи која ме је научила да бити храбар значи ходати са осмехом и кад вам се плаче, да бити посвећен значи не одустати ни онда када би многи то учинили, да бити срећан значи захваљивати се сваком тренутку у ком осмех носи и нову наду. Хвала вам што сте то препознали", скромно и кроз сузе рекла је Татјана док се салом проломио громогласан аплауз.

На свечаној седници Скупштине града Чачка додељено је и признање почасног грађанина чувеном музичару Бори Ђорђевићу, рођеном Чачану који никада није заборавио место из ког је потекао и реку Западну Мораву.

"Током своје каријере добио сам заиста много признања, али два највреднија су ми амблем чачанске Гимназије и камен из Мораве, сада се њима придружило и ово признање које сам добио данас. У Чачку сам рођен и провео најлепших 17 година свог живота, то није град већ стање духа. Где год да идем у срцу носим Чачак", изјавио је Ђорђевић.

Велика улагања и инфраструктурни радови обележили су 2022. годину у граду на Морави. На свечаној седници која је уприличена поводом Дана града, сумирани су и сви резултати које је градско руководство остварило током ове године.

"Ова година је због рата и глобалне кризе била веома изазовна на свим пољима, али ми смо засукали рукаве, радили смо и радимо сваки дан како би Чачак био бољи и лепши. Градимо булеваре, али и километре пута на сеоском подручју, улажемо у здравство, школство и спорт. Имамо сјајне људе, спој искуства и младости што је основ за развој сваке локалне самоуправе. Хвала свима који су уградили иједан камен у ову тврђаву коју данас зовемо Чачак", нагласио је градоначленик Милун Тодоровић.

 

Цео снимак свечане седнице Скупштине града ЧАчка можете погледати на овом линку: https://www.youtube.com/watch?v=fWa8-n4Sl1Y

РИНА
18.12.2022.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO