Neverovatna nezgoda u Užicu: Vozač seata naleteo na otvorenu šahtu i isprevrtao se na putu     ·     Prve slike spašavanja kod Mionice, teren jako nepristupačan: Vatrogasci konopcima izvukli ženu iz provalije duboke 50 metara (FOTO)     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·     Težak sudar tri vozila u Srpskoj: Povređeno pet osoba, među njima i deca     ·     Vučić putuje u Njujork: Sledi nam odsudna bitka za Srbiju     ·     Kamioni čekaju četiri sata na prelazu Batrovci     ·     Kraj agonije se nazire: Ugašeno 70 posto požara na telu deponije Duboko kod Užica, termovizijski dronovi locirali žarište     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·    


Autor: RINA.rs


Тања је хериона нашег града и она је то заслужила: Хранитељка која је усвојила девојчицу "лептира" више неће живети као подстанар, градоначелник најавио - на пролеће креће изградња куће


Чачак – Прича о храброј хранитељки Татјани Обрадовић која је свој дом и безграничну љубав пружила девојчици остављеној у болници, која је болује од тешког обољења коже, обишла је Србију. И сама мајка троје деце и бака троје унучића, иако подстанар, ова Чачанка није одустала док малена Нађа није постала члан њене породице иако је процедура била захтевна. Са њом иде на терапије и помаже јој да сваки нови дан, упркос свој тежини дочека са осмехом.

"Она је хериона нашег града, жена огромног срца и дивна мајка и бака. Живи као подстанар и мора добити свој кров над главом. Кад смо јој саопштили ту вест било јој је непријатно, јер она је скромна жена која никад ништа није тражила. Прво је било речи да јој се купи стан, али пошто, Хвала Богу, има бројну породицу добиће своју кућу. Има плац који је наследила од своје мајке у Љубићу, а радови ће почети одмах на пролеће како би кућа била готово да лета", рекао је за РИНУ Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Кад је чула да ће Град решити њено стамбено питање, Тања је остала без текста, јер у животу није навикла да јој се нешто поклања, већ да све сама заради. Пре неколико дана добила је и Децембарску награду и том приликом и својим обрћањем измамила је сузе на лицима присутних.

"Мала Нађа ме је научила да бити храбар значи ходати са осмехом и кад вам се плаче, да бити посвећен значи не одустати ни онда када би многи то учинили, да бити срећан значи захваљивати се сваком тренутку у ком осмех носи и нову наду. Хвала вам што сте то препознали. Ова награда није само за мене, већ за све хранитеље који су отворили врата свог срца и свог дома за децу без родитељског старања", скромно и кроз сузе рекла је тада Татјана док се салом проломио громогласан аплауз.

РИНА


24.12.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO