Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·     Spašeno oko 400 hektara plodnih srpskih oranica, poljoprivrednici dočekali spas: Kanal za navodnjavanje Čačak-Parmenac predat građanima na korišćenje, dugačak 5.5 kilometara i ima preko 150 priključaka (FOTO)(VIDEO)     ·     Bujični potoci se izlili i potopili puteve u selima Požege: U Užicu pala ogromna količina kiše - situacija u Zapadnoj Srbiji nakon oluje se stabilizuje     ·     Prve slike izvlačenja teretnjaka koji je sleteo sa autoputa kod Preljine: Nadležni apeluju na dodatan oprez (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Жижа је права лавица великог срца: Испред своје радње поставила пулт на ком оставља квалитетну обућу и одећу за угрожене, у овој акцији сада јој се придружио читав град (ФОТО)


Горњи Милановац - Да хуманост не познаје границе, то је показала Живанка Ивановић Жижа, која је из свог родног Крушевца отишла, и сродну душу пронашла сто километара даља. Стигла је у Горњи Милановац, и своје племените особине понела са собом, и као таква учинила још једно добро дело. Испред своје обућарске радње направила је пулт где ствари које јој доносе суграђани оставља за оне којима је то потребно.

- Идеја је постојала одавно, јер смо пре овога супруг Иван и ја сакупљани новац за болесну децу којима је била неопходна новчана помоћ. Организовали смо неколико акцију у којима је сакупи око 100.000 динара који је у тим моментима био огроман новац. Када смо видели да горњомиланочани радо дају новац у те сврхе, да су хумани, а кука доброте у овом граду више нема, одличили смо да ставимо испред наше радње где гравитира велики број грађана, а у близини је и пијаца. Испред смо стављали углавном зимске ствари, јакне и обућу и народе је то одлично прихватио и те прве ствари које смо изложили су се разграбиле. Након тога определили смо се искључиво за обућу, јер тога овде у Горњем Милановцу није било, и људи када виде овакав један гест, пресрећни су - казала је за РИНУ, Живанка Ивановић из овог града.

У Горњем Милановцу некада су постојале куке доброте, где су такође суграђани доносили ствари, желећи да поклоне другима, данас то ради Жижа.

- Ја се трудим да обућу коју изнесем и оставим на овом месту, да то буду добро очуване, и да онај ко изме, да га служе дуго времена. Посебно ми је драго да, када дођу деке и баке и понесу по неку патикицу за своје онучиће.

Не само да је Жижа показала да има племенито срце, јер су се у ову акцију укључили и њени суграђани, који свакодневно доносе ствари за оне којима је то потребно у ових хладним празничним данима.

- Доносе јакне, џемпере и овим гестом сам видела да постоји још доста људи којима је људска солидарност потребна. Да они који имају мало више, поклоне онима којима је прекопотребно.

Жижин племенит подвиг брзо се прочуо не само Милановцем, већ и на остале градове. Са одушевљењем прихватају да учине добро дело, и разгале срца у празничним данима, онима који су слабијег материјалног стања.


27.12.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO