Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·    


Autor: RINA.rs


Ово су хероји који су бебу из Крагујевца спасили сигурне смрти: Троје студената нису ни свесни свог херојског чина, кажу да кад су пришли колицима - поглед уплашене девојчице никад неће заборавити (ФОТО)


Чачак - Обична шетња крагујевачким улицама приликом повратка из теретане заувек ће остатати урезана у памћење студентима Милошу, Биљани и Анђели. Они су наишли на колица која су стајала на тротоару и од сигурне смрти спасили девојчицу стару око годину дана.

"Колица су стајала на улазу у зграду, који је мало завучен. Како је било касно одмах смо знали да нешто није у реду. Приближили смо се и видели да колица нису празна. Беба је мирно седела у колицима, тај поглед никад нећу заборавити. Прво смо и ми очекивали да ће се неко појавити, обилазили око зграде. Кад се то није десило позвали смо полицију", рекао је за РИНУ Милош Сечивановић из Чачка.

Ови млади људи још увек нису свесни да су постали прави хероји јер су спасили један недужан живот, али свакако им је драго што су се нашли у право време на правом месту.

"Само пуком срећом смо ми угледали та колица, јер су стајала поприлично завучена. Анђела, Биљана и ја тек касније смо постали свесни свега, тек касније ми је до мозга дошла информација да смо спасили живот беби. Драго ми је што је двојчица добро", додао је Милош.

Он студира Природно - матемазички факултет, док су Биљана Сечивановић и Анђела Благојевић студенткиње Филолошког факултета.

Њихови родитељи поносни су на поступак своје деце, а нема дилеме да су васпитали добре људе великог срца, који не окрећу главу од туђе невоље.

РИНА


12.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO