Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Само желим још једном да је загрлим: Потресни вапај намученог оца који несталу кћерку тражи месец дана, Далибор не одустаје иако је остао скоро потпуно сам (ФОТО)(ВИДЕО)


Прибој - Тачно месец дана је прошло од како је нестала Илинка Дујовић из Прибоја. Њен отац Далибор све време је тражи и то у већини случајева сам. Највећу помоћ до сада је имао од чланова Рафтинг клуба који су са њим на чамцу претраживали Лим. Међутим, помака нема. Отац каже да је из дана у дан све теже, али да одустати неће док своје дете не пронађе.

"Нас четворица са два чамца отићи ћемо данас до Рудог и поново претражити терен. Остављен сам сам иако смо одмах по Илинкином нестанку обавестили све надлежне државне службе, нико се није јавио. Сећам се прошле године како су сви били ангажовани у потрази несталог дечка из Хрватске, наравно и требало је, да би се дете што пре пронашло. Али, ни ја не знам где ми је дете. Да ли је жива? Сам претражујем терен, растерујем птице и животиње мислећи да ће је можда напасти уколико је негде у близини. Тугу и бол коју осећам не могу опсисати речима, али и ни ту немоћ јер сам остављен скоро од свих. Као да живот мог детета није вредан", рекао је за РИНУ Илинкин отац Далибор.

Помоћ у људству до сада је стигла само из Републике Српске, а овај намучени човек каже да им је заувек захвалан јер су му помогли у најтежим тренуцима. Додаје да само жели пронаћи своје дете и да је још једном загрли.

"Надам се да ће неко од надлежних чути мој вапај и помоћи ми. Ступио сам индиректно у конатакт са Жандармеријом и ваљда ће доћи да заједно потражимо Илинку. Крајње је време. Најавили су снегове, река Лим тада постаје још непредвидљивија. Зато, молим још једном за помоћ", апелује Далибор у нади да ће га неко чути.

РИНА

 


13.01.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO