Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Масовно отказивали резервације јер снега није било, сад кад је пао поново хрле на ову прелепу плaнину: Феноменалне стазе на Јахорини пуне скијаша, а смештај ове године јефтинији за 30 одсто (ФОТО)


Јахорина - Снег који никако да падне и високе температуре кад им време није утицале су да током празника велики број туриста откаже свој већ неколико месеци унапред заказан смештај на олимпијској лепотици Јахорини. Прем подацима туристичког Инфо-центра сви смештајни капацитети су у новембру били попуњени 95 одсто, а крајем децембра отказано је око 50 одсто резервација. Међутим, туристичким радницима на овој планини пре неколико дана је свануло.

- Током последњих неколико дана почео је да пада снег код нас на Јахорини, па су коначно створени и услови за вештачко оснежавање стаза, тако да тренутно има снега и велики број скијаша. Спремне да приме туристе су и нове стазе на Пољицама и ски лифтови, тако да ће у функцији бити дневно и ноћно скијање. Тренутно има око 20 центиметара природног снега и помоћу вештачког успели смо да покријемо стазе", изјавио је за РИНУ Драган Јакић, шеф туристичког Инфо-центра на Палама.

Додаје да се и даље помно прати временска прогноза, а да су наредних дана најављене нове снежне падавине, што их додатно радује.

- Са почетком снежних падавина туристи су кренули масовно да долазе на нашу лепу Јахорину. Када причамо о ценама, сви они који издају приватан смештај, услед неповољне временске ситуације спустили су цене за неких 30 посто у односу на редовне, јер где ви можете пронаћи кућу или викендицу за 40 - 150 евра по дану у зависности од локације и величине апартмана. У хотелима на Јахорини туристи смештај могу наћи од 60 до 150 евра на бази полупансиона по особи, истиче Јакић.

Оно што Јахорини погодује је то што се налази у центру региона, у средишту бивше Југославије одакле туристи највише и долазе, али и из Аустрије, Мађарске, Турске и многих других земаља. Јахорина је средиште ноћног живота и доброг провода где се свакодневно одржавају концерти великих музичких звезда, са невероватном гастрономском понудом.

РИНА


16.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO