Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Две хиљаде евра ко пронађе Илинку, туга и очај у породици Дујовић јер данас је њен рођендан: Отац не бира средства како би се што више људи укључило у потрагу, тражи је скоро сам и потпуно је немоћан (ФОТО)


Прибој - Након што Илинкин отац дуже од месец дана скоро потпуно сам тражи своју кћерку, данас је у Прибоју одржан миран протест у знак подршке овом намученом оцу. Неколико десетина људи прошетало је улицама како би указали на сву бол и немоћ коју Далибор већ данима осећа, питајући зашто му нико од надлежних не помогне у потрази. Како каже, снаге има и никад неће одустати јер тражи своје дете, али ипак не може сам.

"Моја породица и ја провели смо најтежи Божић у животу, не знамо шта нам је са кћерком. Данас је Илинкин рођендан и бол у грудима је неописив. Тридесет пети дан пролази и нико ништа. Ја нисам битан, али моје дете јесте. Од бедне плате сам је школовао у Републици Српској да би овде у Србији радила, заслужила је да јој се помогне. Ово данас је достојанствена мирна шетња, без блокада и икакавих узнемиравања. Нећемо да брукамо нашу децу, за њих живимо", рекао је Далибор за РИНУ.

Најновија вест само још једном потврђује очајну ситуацију у којој се ова порoдица налази. Не бирајући средтсва да се што више људи активира у потрагу за Илинком, Далибор је на друштевним мрежама објавио да је сада опредељана и новчана награда, а ко пронађе Илинку захваљујући његовим пријатељима добиће 2.000 евра.

До сада су овом Прибојцу једино помагали чланови Рафтинг клуба колико су у могућности, а неретко је потпуно сам претраживао Лим, по киши, сунцу или снегу, њему је свеједно. Плаши се дана који долазе, јер због најављених падавина река постаје још непредвидљивија и услови за потрагу још тежи.

"Само се надам да ће се и државне инстутуције укључити и помоћи, без њих не можемо. Немоћан сам. Да ли смо моје дете и ја на маргини, месец дана никога нема. Гледао сам како су даноноћно тражили дечка из Хрватске.. наравно и требало је, али шта је са мојом Илинком, је л она није вредна потраге ", закључио је Дујовић.

Илинка је нестала 12. децембра, а последњи пут је виђена на Стази здравља која се пружа уз обале реке Лим, у старом делу Прибоја. 

РИНА

 


15.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO