Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)     ·     Oprez ako ste pili ovaj čaj, odmah otiđite kod doktora: Krivična prijava protiv pet muškaraca i dve žene iz Novog Pazara, prodavali proizvod za mršavljenje štetan po zdravlje     ·     Šansa za posao u Vojsci Srbije: U centru Ivanjice biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem     ·     Srbija i Grčka razmenjuju iskustva u digitalizaciji: Razvoj elektronskih usluga i infrastrukture     ·     Kalcitna groznica trese jug Srbije, a na zapadu se ovaj poludragi kamen decenijama kopa i koristi: Čuvene zanatlije otkupile svetlucavi majdan, stavljaju ga u posuđe koje prepoznaje čitav svet (FOTO)     ·     Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove     ·     U Čačku održana konferencija u okviru inicijative „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju”     ·     Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji     ·     Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·    


Autor: RINA.rs


Две хиљаде евра ко пронађе Илинку, туга и очај у породици Дујовић јер данас је њен рођендан: Отац не бира средства како би се што више људи укључило у потрагу, тражи је скоро сам и потпуно је немоћан (ФОТО)


Прибој - Након што Илинкин отац дуже од месец дана скоро потпуно сам тражи своју кћерку, данас је у Прибоју одржан миран протест у знак подршке овом намученом оцу. Неколико десетина људи прошетало је улицама како би указали на сву бол и немоћ коју Далибор већ данима осећа, питајући зашто му нико од надлежних не помогне у потрази. Како каже, снаге има и никад неће одустати јер тражи своје дете, али ипак не може сам.

"Моја породица и ја провели смо најтежи Божић у животу, не знамо шта нам је са кћерком. Данас је Илинкин рођендан и бол у грудима је неописив. Тридесет пети дан пролази и нико ништа. Ја нисам битан, али моје дете јесте. Од бедне плате сам је школовао у Републици Српској да би овде у Србији радила, заслужила је да јој се помогне. Ово данас је достојанствена мирна шетња, без блокада и икакавих узнемиравања. Нећемо да брукамо нашу децу, за њих живимо", рекао је Далибор за РИНУ.

Најновија вест само још једном потврђује очајну ситуацију у којој се ова порoдица налази. Не бирајући средтсва да се што више људи активира у потрагу за Илинком, Далибор је на друштевним мрежама објавио да је сада опредељана и новчана награда, а ко пронађе Илинку захваљујући његовим пријатељима добиће 2.000 евра.

До сада су овом Прибојцу једино помагали чланови Рафтинг клуба колико су у могућности, а неретко је потпуно сам претраживао Лим, по киши, сунцу или снегу, њему је свеједно. Плаши се дана који долазе, јер због најављених падавина река постаје још непредвидљивија и услови за потрагу још тежи.

"Само се надам да ће се и државне инстутуције укључити и помоћи, без њих не можемо. Немоћан сам. Да ли смо моје дете и ја на маргини, месец дана никога нема. Гледао сам како су даноноћно тражили дечка из Хрватске.. наравно и требало је, али шта је са мојом Илинком, је л она није вредна потраге ", закључио је Дујовић.

Илинка је нестала 12. децембра, а последњи пут је виђена на Стази здравља која се пружа уз обале реке Лим, у старом делу Прибоја. 

РИНА

 


15.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO