Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)     ·     Oprez ako ste pili ovaj čaj, odmah otiđite kod doktora: Krivična prijava protiv pet muškaraca i dve žene iz Novog Pazara, prodavali proizvod za mršavljenje štetan po zdravlje     ·     Šansa za posao u Vojsci Srbije: U centru Ivanjice biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem     ·     Srbija i Grčka razmenjuju iskustva u digitalizaciji: Razvoj elektronskih usluga i infrastrukture     ·     Kalcitna groznica trese jug Srbije, a na zapadu se ovaj poludragi kamen decenijama kopa i koristi: Čuvene zanatlije otkupile svetlucavi majdan, stavljaju ga u posuđe koje prepoznaje čitav svet (FOTO)     ·     Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove     ·     U Čačku održana konferencija u okviru inicijative „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju”     ·     Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji     ·     Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·    


Autor: RINA.rs


На кућном прагу појавили су се инспектори, тада је већ било касно: Лопови ојадили сточара Милољуба из Горњег Милановца, на његово име узели преко три милиона динара (ФОТО)


Горњи Милановац - Више од пола године Милољуб Браловић из горњомилановачког села Прањањи има ноћне море које су му задали преваранти. Наиме, они су на његово име аплицирали за 300 метара пластеника и од државе узели око три ипо милиона динара. Све је сазнао када се на његовом кућном прагу појавио инспектор, али тада је већ било касно.


- Ја сам помислио да је то због 15 оматичених крава па сам претпоставио да су дошли у контролу. Када сам их питао о чему се ради, одговорили су ми да сам ја поднео захтев за пет пластеника у дужини од по 30 метара и ширине девет. Био сам сав у чуду јер никакав захтев подносио нисам. Када смо сели за сто и почели да сагледавамо папире прво сам увидео да није мој потпис, затим смо утврдили да ја нисам чак ни у општину долазио како би узимао потврде које су неопхоне за слање захтева. Ја последњих годину ипо дана нисам ни ишао до Горњег Милановца, а камоли вадио папире, јер је то било за време короне, када је нама старијима било ускраћен излазак. Чак нисам ишао у варошицу да лекове подижем већ сам слао децу - кажа Милољуб за агенцију РИНА.

Tу се његова агонија није завршила. Детаљним увидом у документацију стајало је да је овај пољопривредних на рачун фирме која производи пластенике, уплатио више од три милиона динара.

- Ја никада у животу нисам имао толико новца на рачуну, од како сам га отворио. Извадио сам листинг као доказ, где стоји да у том месецу на мом рачуну не само да није било толико новца, већ да ништа нити је уплаћивано нити плаћано. - додао је он.

Међутим, овог горњомилановчанина стигла је и још једна мука. Скинут је са листе активних сточара и данас трпи огромну штету, јер су му укинуте све субвенције. Његовој седмочланој породици везане су руке и прети им банкрот.

- Ако не успемо да нађемо решење да нам неко помогне, све што смо стварали морамо да забаталимо, распродамо, а деца да возе камионе када је то сада дефицитарно занимање - закључио је Браловић.

Ову честиту породицу, најпре су преварили лопови, а данас имају још један велики проблем са којим се тешко носе и једино им држава може помоћи.


РИНА

 


16.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO