Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


На кућном прагу појавили су се инспектори, тада је већ било касно: Лопови ојадили сточара Милољуба из Горњег Милановца, на његово име узели преко три милиона динара (ФОТО)


Горњи Милановац - Више од пола године Милољуб Браловић из горњомилановачког села Прањањи има ноћне море које су му задали преваранти. Наиме, они су на његово име аплицирали за 300 метара пластеника и од државе узели око три ипо милиона динара. Све је сазнао када се на његовом кућном прагу појавио инспектор, али тада је већ било касно.


- Ја сам помислио да је то због 15 оматичених крава па сам претпоставио да су дошли у контролу. Када сам их питао о чему се ради, одговорили су ми да сам ја поднео захтев за пет пластеника у дужини од по 30 метара и ширине девет. Био сам сав у чуду јер никакав захтев подносио нисам. Када смо сели за сто и почели да сагледавамо папире прво сам увидео да није мој потпис, затим смо утврдили да ја нисам чак ни у општину долазио како би узимао потврде које су неопхоне за слање захтева. Ја последњих годину ипо дана нисам ни ишао до Горњег Милановца, а камоли вадио папире, јер је то било за време короне, када је нама старијима било ускраћен излазак. Чак нисам ишао у варошицу да лекове подижем већ сам слао децу - кажа Милољуб за агенцију РИНА.

Tу се његова агонија није завршила. Детаљним увидом у документацију стајало је да је овај пољопривредних на рачун фирме која производи пластенике, уплатио више од три милиона динара.

- Ја никада у животу нисам имао толико новца на рачуну, од како сам га отворио. Извадио сам листинг као доказ, где стоји да у том месецу на мом рачуну не само да није било толико новца, већ да ништа нити је уплаћивано нити плаћано. - додао је он.

Међутим, овог горњомилановчанина стигла је и још једна мука. Скинут је са листе активних сточара и данас трпи огромну штету, јер су му укинуте све субвенције. Његовој седмочланој породици везане су руке и прети им банкрот.

- Ако не успемо да нађемо решење да нам неко помогне, све што смо стварали морамо да забаталимо, распродамо, а деца да возе камионе када је то сада дефицитарно занимање - закључио је Браловић.

Ову честиту породицу, најпре су преварили лопови, а данас имају још један велики проблем са којим се тешко носе и једино им држава може помоћи.


РИНА

 


16.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO