Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


На кућном прагу појавили су се инспектори, тада је већ било касно: Лопови ојадили сточара Милољуба из Горњег Милановца, на његово име узели преко три милиона динара (ФОТО)


Горњи Милановац - Више од пола године Милољуб Браловић из горњомилановачког села Прањањи има ноћне море које су му задали преваранти. Наиме, они су на његово име аплицирали за 300 метара пластеника и од државе узели око три ипо милиона динара. Све је сазнао када се на његовом кућном прагу појавио инспектор, али тада је већ било касно.


- Ја сам помислио да је то због 15 оматичених крава па сам претпоставио да су дошли у контролу. Када сам их питао о чему се ради, одговорили су ми да сам ја поднео захтев за пет пластеника у дужини од по 30 метара и ширине девет. Био сам сав у чуду јер никакав захтев подносио нисам. Када смо сели за сто и почели да сагледавамо папире прво сам увидео да није мој потпис, затим смо утврдили да ја нисам чак ни у општину долазио како би узимао потврде које су неопхоне за слање захтева. Ја последњих годину ипо дана нисам ни ишао до Горњег Милановца, а камоли вадио папире, јер је то било за време короне, када је нама старијима било ускраћен излазак. Чак нисам ишао у варошицу да лекове подижем већ сам слао децу - кажа Милољуб за агенцију РИНА.

Tу се његова агонија није завршила. Детаљним увидом у документацију стајало је да је овај пољопривредних на рачун фирме која производи пластенике, уплатио више од три милиона динара.

- Ја никада у животу нисам имао толико новца на рачуну, од како сам га отворио. Извадио сам листинг као доказ, где стоји да у том месецу на мом рачуну не само да није било толико новца, већ да ништа нити је уплаћивано нити плаћано. - додао је он.

Међутим, овог горњомилановчанина стигла је и још једна мука. Скинут је са листе активних сточара и данас трпи огромну штету, јер су му укинуте све субвенције. Његовој седмочланој породици везане су руке и прети им банкрот.

- Ако не успемо да нађемо решење да нам неко помогне, све што смо стварали морамо да забаталимо, распродамо, а деца да возе камионе када је то сада дефицитарно занимање - закључио је Браловић.

Ову честиту породицу, најпре су преварили лопови, а данас имају још један велики проблем са којим се тешко носе и једино им држава може помоћи.


РИНА

 


16.01.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO