Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)     ·     Oprez ako ste pili ovaj čaj, odmah otiđite kod doktora: Krivična prijava protiv pet muškaraca i dve žene iz Novog Pazara, prodavali proizvod za mršavljenje štetan po zdravlje     ·     Šansa za posao u Vojsci Srbije: U centru Ivanjice biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem     ·     Srbija i Grčka razmenjuju iskustva u digitalizaciji: Razvoj elektronskih usluga i infrastrukture     ·     Kalcitna groznica trese jug Srbije, a na zapadu se ovaj poludragi kamen decenijama kopa i koristi: Čuvene zanatlije otkupile svetlucavi majdan, stavljaju ga u posuđe koje prepoznaje čitav svet (FOTO)     ·     Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove     ·     U Čačku održana konferencija u okviru inicijative „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju”     ·     Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji     ·     Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·    


Autor: RINA.rs


Свемирски брод слетео на Златар, ниче кућица чуднoг облика и малих димензија: На српској планини биће постављен објекат јединствен на Балкану, за три дана може да се спакује и пребаци на друго место (ФОТО)


Нова Варош - Камповање у природи и луксуз до пре неколико година била су два скоро потпуно неспојива појма. Јер, или идете да кампујете под ведрим небом без купатила и кухиње, само шатор и ранац или идете да у хотел где су вам доступне све благодети. Данас је ситуација поприлично другачија и на српским планинама све је заступљенији глампинг кампинг што једноставно значи - луксузно камповање. Планина Златар ускоро добија своје прве, како су их назвали мештани - кућице из свемира, а надају се да ће овакав вид понуде додатно допринети тазвију туризма на њиховој планини.

- То су објекти који су намењени савременом камповању, који је постао тренд на западу. Све више људи се опредељује за овакав вид боравка у природи. На Златару ће бити постављен први објекат оваквог типа на Балкану. Љубитељи активног туризма сада могу да се провбуде у природи на крају света, тј у шуми, на пропланку или поред реке. Објекат испуњава све услове који су потребни за живот, од кухиње, купатила дневне и спаваће собе, рекао је за РИНУ Борко Маринковић један од идејних твораца овог објекта.

Радови на постављању прве кућице на прелепим пределима Златара су у току. Оно што је најважније јесте да нимало не ремете природни склад и да су можда чак и најбољи начин смештаја за авантуристе који не воле комерцијалне варијанте боравка на планинама.

- Сада се прави једна таква кућица пречника седам метара, укупне површине 47 квадрата сва свим пратећим саржајима. Прави се од природних материјала који не нарушавају околону и можете је поставити било где и није вам потребна посебна дозвола, осим ако није у питању приватан посед. Може се расклопити и транспортовати на било коју другу локацију у року од три дана - казао је Маринковић.

Златар је претходних година постао једна од најпосећенијих локација у Западној Србији, са изузетно богатом понудом и у летњој и зимској сезони. Урађено је много на побољашању путне и турситичке инфраструктуре.

- Свако повећање смештајних капацитета на Златару је добра вест. Са првим снежним падавинама број гостију на Златару вишеструко се повећао. Попуњени су капацитети у приватном смештају, али и у хотелима, а махом су на планину стигли домаћи гости. Златар је леп у свако доба године и увек има шта да понуди посетиоцима, а пре свега су ту нетакнута природа, чист ваздух и здрава домаћа храна", изјавио је за Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

РИНА


17.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO