Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Ванредна ситуација уведена у Пријепољу због набујалог Лима који сваког тренутка прети да се излије: Одложено пливање за Богојављенски крст у овој општини (ВИДЕО)


Пријепоље - Услед обилних падавина водостај Лима је у сталном порасту, а на Штабу за ванредне ситуације општине Пријепоље, донета је одлука да се на територији целе општине уведе ванредна ситуација услед наглог пораста водостаја реке Лим.

- Лим је у сталном порасту И такав тренд се очекује током данашњег дана, због тога смо били принуђени да прогласимо ванредну ситуацију на читавој територији општине Пријепоље. Дошло је до изливања у Бродареву и насељу Залуг, на уобичајеним неуралгичним тачкама. Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и донели смо одлуку да се затворе сви кафићи на обали Лима, такође забрањен је прелаз преко висећег моста у Пријепољу - казао је Владимир Бабић за агенцију РИНА.

На предлог епархије Милешевске донета је одлика да се одустане од пливања за часни крст на овој реци.

Велика количина падавина и бујични потоци у Пријепољу направили су велике проблеме мештанима Бродарева, где је дошло до изливања фекалне каналазиције. Читаве ноћи радници ЈКП "Лим" радили су на санирању последица и спречавању да стигне до објеката.

Приправност од поплава уведена и у Ивањици

Ниво река на територији општине Ивањица тренутно је у порасту али нема забележних изливања.

- Наше екипе су са тешком механизацијом је у приправности уколико дође до изливања да реагујемо. Оно где постоји страх од изливања јесте у селу Брусник подног Голије, јер је у том делу пала велика количина кише, али за сада ниеј изазвала веће проблеме - рекао је Момчило Митровић председник општине Ивањица.
Реке ма територији града Чачка за сада не прете изливањем и ситуација је стабилно.

РИНА


18.01.2023.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO