Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Морао сам да иселим породицу код брата због подивљалог Лима: Грађани праве насипе од џакова, још увек траје хаос у пријепољском крају и има на десетине угрожених домаћинства(ФОТО)


Пријепоље - Сеад Гојак из пријепољског села Залуг поново је проживео непроспавану ноћ. Налет водене бујице нису смели да чекају у кући, па су морали да напусте свој дом. То се показало као спасоносна одлука, јер је вода поплавила њихове две породичне куће и помоћне објекте.

- Трећи пут за два месеца ја морам да спашавам своју имовину. Eвакуисао сам породицу и преселио их код брата. Спасавао сам аутомобиле, тракторе и живину који су се нашли пред налетом бујице. Сваки пут се исто дешава, када нарасте Лим ми не можемо прићи кући, казао је он за РИНУ.

Услед обилних падавина водостај Лима је у сталном порасту, а на Штабу за ванредне ситуације општине Пријепоље, донета је одлука да се на територији целе општине уведе ванредна ситуација услед наглог пораста водостаја реке Лим.

- Дошло је до изливања у Бродареву и насељу Залуг, на уобичајеним неуралгичним тачкама. Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и донели смо одлуку да се затворе сви кафићи на обали Лима, такође забрањен је прелаз преко висећег моста у Пријепољу, казао је Владимир Бабић за агенцију РИНА.

Обилне падавине изазвале су и бројне одроне на путу ка граничном прелазу Гостун. У бродаревском насељу Јалија исељена су два домаћинства, а једно домаћинство у насељу Граховиште.

"Припадници Сектора за ванредне ситуације присутни су у Бродареву од јуче. Све време правимо насипе и бране од дзакова. Градјани су максимално изашли у помоћ и ти насипа су донекле успорити бојанке Лима, али ако киша настави овим темпом да пада илу Црној Гори и код нас те бране неће успети да зауставе воду. Тренутно о је угрожено више од 20 домаћинстава. Потопљено је и дечије игралиште у Јалији. Чинимо све што је у нашој могућности али бојимо се да ће природа бити јача", казао је Армин Мујезиновић, члан Општинског већа општине Пријепоље из Бродарева.

РИНА


19.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO