Ženski polni organ uklesan u steni kod Tivta, ko ne može da se oženi ovde dolazi: Vozači u neverici gledaju šta se nalazi pored puta, dok meštani trvde da je mesto magično (FOTO)     ·     Oprez ako ste pili ovaj čaj, odmah otiđite kod doktora: Krivična prijava protiv pet muškaraca i dve žene iz Novog Pazara, prodavali proizvod za mršavljenje štetan po zdravlje     ·     Šansa za posao u Vojsci Srbije: U centru Ivanjice biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem     ·     Srbija i Grčka razmenjuju iskustva u digitalizaciji: Razvoj elektronskih usluga i infrastrukture     ·     Kalcitna groznica trese jug Srbije, a na zapadu se ovaj poludragi kamen decenijama kopa i koristi: Čuvene zanatlije otkupile svetlucavi majdan, stavljaju ga u posuđe koje prepoznaje čitav svet (FOTO)     ·     Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove     ·     U Čačku održana konferencija u okviru inicijative „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju”     ·     Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji     ·     Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·    


Autor: RINA.rs


Само смо спасавали живу главу, неки су напоље излетели и голи и боси: Очајни мештани прибојског насеља Луке два дана након катастрофе сабирају штету, Лим је уништио оно што су кућили годинама (ФОТО)(ВИДЕО)


Прибој - Два дана након катастрофалних поплава које су погодиле Прибој, мештани из насеља Луке још увек сабирају штету и покушавају да спасу, оно што се спасити да. На највећем удару набујалог Лима нашле су се две ламеле у којима живи 15 породица. Вода је ушла у све куће скоро метар, а они су једва стигли да се у тим раним јутарњим сатима брзо обуку и излете напоље спасавајући живу главу.

"Људи су овде остали без свега што су кућили годинама. Намештај, гардероба, апарати све је уништено. Лим је тако брзо надолазио да нисмо стигли ништа да понесемо са собом. Ово је туга, јер већ трећи пут кућимо исту кућу од наших средстава, мада је ово сад најгора ситуација која нас је погодила", изјавио је за РИНУ Милета Јањушевић из прибојског насеља Луке.

Ноћ кад им је Лим поплавио домове ови Прибојци памтиће док су живи. Нико од њих се још увек није вратио у своје домове, испумпавају воду колико могу и питају се шта даље. Од локалне самоуправе добили су обећање да бити урађена јача обалоутврда, како се овакав црни сценарио више никад не би поновио.

"Срахота једна шта ми се под старе дане десило. Ноге су ми се одузеле ту ноћ од страха и панике, још увек се нисам опоравила. Синови су ми помогли колико су могли да нешто изнесемо и спасимо, али узалуд. Вода је потопила и унутра је све уништено. Не знамо ни куд ћемо, ни шта ћемо", рекла је Нермина Чалаковић.

Из поплава ту ноћ ватрогасци су уз помоћ чамца евакуисали чак и бебу стару само четири месеца. Водостај реке Лим тренутно стагнира, али Прибојци из насеља Луке још увек са великим страхом гледају у небо.

"Само сам стигао да обујем чизме и излетим напоље. Стан сам читав реновирао, од пода до плафона што се каже и налети бујица и све однесе. Око пола 5 смо излетели, а већ пола сата касније све је било поплављено. Туга и немоћ су огромни у овом тренутку", додао је Јасмин Суљевић.

РИНА


21.01.2023.FotografijeVideox
  Prijava na RINAPRO