Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Фекалије нам пливају по води, страхујемо да се сви не позаражавамо: На стотине мештана Прањана остало без пијаће и техничке воде, ситуација на Сувобору никад тежа


Горњи Милановац – На стотине мештана горњомилановачког села Прањани на Сувобору живи у страху од заразе јер су у локалном водоводу пронађене огромне количине фекалних бактерија изузетно опасних по здравље људи. Вода је строго забрањена за пиће, али није дозвољена ни за кување ни за купање. Малишани сутра у вртић и школу иду по строго измењеном режиму, а препоручије им се да користе само флаширано воду за пиће.

“Ово је катастрофа. Види се на око да је вода прљава и загађена, фекалије пливају. Цистерна са водом за пиће је стигла у село, али код нас је стегла зима и јако је тешко отићи и допремити воду до кућа. Деца нам иду у школу и вртић, плашимо се да се не отрују. Колико је тешко кад су у питању прање судова и веша да и не говорим. Жедна нам је и стока. Ово је догогодишњи проблем нашег села, али сада је ескалирао”, каже за РИНУ мештанин села Прањани.

Водовод у Прањанима саграђен је у другој половини прошлог века, али се “на дивље” ширио јер у селу има доста становника. У њему је школа пуна ученика али и дечји вртић у којем је преко педесеторо деце.

“Вода нам представља велики проблем, све снаге су усмерене да се то што пре реши. Испирање је веома компликовано јер је много непознатих кракова у којима по свему судећи круже фекалне бактерије. Надам се да ће се радити на трајном решавању, јер је систем Рзав на неких седам километара од Прањана”, изјавио је Радовин Веселиновић председник МЗ Прањани.

РИНА


22.01.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO