Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Богдан из Пожеге један је од ретких мушких васпитача у свом крају: Ради у сеоском вртићу, чува децу и блажен међу колегницама (ФОТО)(ВИДЕО)


Пожега - Кад вас пут наведе у вртић, велику већину запослених које тамо угледате чине жене. Међутим, међу стотинама васпитачица ми смо пронашли и једног младића који храбро показује да и мушки пол може бити одличан у том послу. Вриска, плач и хиљаду питања су незаобилазни уколико се одличите да радите у некој предшколској установи, али Богдану Ђокићу из Пожеге, једном од ретких мушких васпитача у Србији, ништа од овога не пада тешко. После средње шумарске школе уписао је Вишу педагошку и након стечене дипломе запослио се у вртићу.

- Сви су ме питали зашто сам се одлучио баш за то да постанем васпитач јер је то реткост. Међутим, ја сам одувек волео рад са децом и себе ту проналазим. Оно што ми је важно јесте да сам лепо од колектива прихваћен, поготову што сам у издвојеном одељењу у селу надомак Пожеге. Колектив је мали, али се сви добро слажемо. Пошто сам ја једини мушкарац, онда на себе преузмем те мало теже послове, каже Богдан за РИНУ.

Ненавикнути на мушкарце у овој улози, родитељи су на самом почетку имали помало упитне погледе. Али, када су видели какав је Богдан у опхођењу са њиховим малишанима, све предрасуде су нестале.

- У почетку су заузимали гард не само деца већ и родитељи према мени, јер нису навикли. Сада је ситуација доста другачија, деца су ме као мушког васпитача заволела иако нису имали сличник сусрета са тимм. Када су родитељи у питању, некима је чак лакше прићи мушком васпитачу и рећи проблем које увиде, прича Богдан.

Док је студирао, на групи је било 70 девојака и само четири момка. Слична ситуација је и сада у колективу, али Богдан је права подршка својим колегиницама.

- Са нашим искуством и његовом вољом и стрпљењем уклопио се у тај посао. Све потешкоће је превазишао и потпуно је равноправан члан. Веома се добро сналази, за кратко време његове вештине надалеко су се чуле. Сва деца нашег колегу толико воле и толико су везана за њега да ми као васпитачице немамо речи. Волимо да кажемо да сваки вртић треба да има једног оваквог васпитача - додају Богданове колегинице васпитачице.

Овај младић доказује да поделе између мушких и женских послова скоро и да нема, а да оне старе народне изреке "зна се ко коси, а ко воду носи" или "зна се ко вози трактор, а ко отвара капију", могу слободно да оду у заборав.

РИНА


23.01.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO