Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Veliko bravo za Pribojce, učinili plemenit podvig o kome priča Srbija: Odustali od svečarenja i fešte za Dan opštine, razlog za to će vas odušteviti


Priboj – Povodom Dana opštine, Opštinsko veće u Priboju donelo je odluku da se ove godine nagradi 18 talentovanih studenata i to iznosom od po 130.000 dinara dinara Od kako je 2014. godine, 2. februar ustanovljen kao zvaničan Dan opštine Priboj, lokalne vlasti odlučile su da, umesto rasipanja novca na svečane sednice i fešte, sredstva preusmere na obrazovanje i ulaganje u mlade naraštaje koji u najboljem svetlu predstavljaju opštinu na državnim fakultetima širom zemlje. Tako već celu deceniju, povodom Dana opštine, Priboj nagrađuje novčano svoje najbolje studente i to sa iznosom od po 1000 evra – podatak za isticanje, kojim se ne mogu pohvaliti čak ni razvijenije lokalne samouprave.

- Takvu praksu, Pribojci nastavljaju i ove godine. Prema Konačnoj rang listi, nagrade povodom Dana opštine dobiće 18 talentovanih studenata- Soković Miloš, Mijušković Jovana, Mehović Azra, Spajić Kristina, Dragutinović Luka, Marković Biljana, Gogalić Ena, Mićanović Danilo, Bekonja Tanja, Pilica David, Milićević Miloš, Savić Teodora, Nikitović Marko, Islamagić Amila, Gudurić Ana, Dragutinović Filip, Papić Milica i Gole Vasilije. Lepa vest je, da su pribojski većnici, imajući u vidu rast cena na tržištu i želju da motivišu studente da nastave istim tempom, na današnjoj sednici opštinskog veća povećali iznos nagrade, pa će, povodom Dana opštine, studentima jednokratno biti isplaćena nagrada u iznosu od po 130.000 dinara -kažu čelnici opštine Priboj za agenciju RINA.

Inače, opština Priboj obeležava kao Dan opštine, 2. februar, dan kada je Priboj prvi put pomenut u pisanim dokumentima u Povelji Kralja Fridriha III koja je izdata u Beču, 2. februara 1448. godine.


01.02.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO