Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Cena zlata je skočila na osmomesečni maksimum: Naučite kako da trgujete cenom zlata


Od 3. novembra do danas cena zlata je porasla preko 19%. Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Iako trgovci zlatom znaju da je trenutna nestabilnost tržišta prednost za cenu zlata, sezonska potražnja za zlatom takođe podržava veće cene. Dva glavna događaja za trgovce zlatom su kineska Nova godina, koja počinje 22. januara, i indijska sezona venčanja, koja počinje u decembru, i traje do februara.

Kina je najveći svetski potrošač zlata, a kineska Nova godina je tradicionalno vreme kada mnogi kupuju zlato, te je tada potražnja za zlatom najveća. Indija je drugi najveći potrošač zlata na svetu, a njena sezona venčanja, uključujući festival Divali, beleži ogroman porast potražnje za zlatom, uglavnom za nakitom, prenosi Kurir.

Drugi faktor koji podržava cenu zlata u ovom trenutku je dolar, koji je poslednji put pao nakon što je dostigao vrhunac u septembru prošle godine. Većina analitičara očekuje da će dolar nastaviti da pada ove godine.


01.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO