Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Cena zlata je skočila na osmomesečni maksimum: Naučite kako da trgujete cenom zlata


Od 3. novembra do danas cena zlata je porasla preko 19%. Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Iako trgovci zlatom znaju da je trenutna nestabilnost tržišta prednost za cenu zlata, sezonska potražnja za zlatom takođe podržava veće cene. Dva glavna događaja za trgovce zlatom su kineska Nova godina, koja počinje 22. januara, i indijska sezona venčanja, koja počinje u decembru, i traje do februara.

Kina je najveći svetski potrošač zlata, a kineska Nova godina je tradicionalno vreme kada mnogi kupuju zlato, te je tada potražnja za zlatom najveća. Indija je drugi najveći potrošač zlata na svetu, a njena sezona venčanja, uključujući festival Divali, beleži ogroman porast potražnje za zlatom, uglavnom za nakitom, prenosi Kurir.

Drugi faktor koji podržava cenu zlata u ovom trenutku je dolar, koji je poslednji put pao nakon što je dostigao vrhunac u septembru prošle godine. Većina analitičara očekuje da će dolar nastaviti da pada ove godine.


01.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO