Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Više od 250 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju škola i vrtića u Užicu: U ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini


Užice - Tokom 2022. godine u rekonstrukciju objekata škola i vrtića na području grada Užica uloženo je više od 250 miliona dinara sredstava grada, resornih ministarstava i donatora iz Evropske unije. Ovaj veliki investicioni ciklus se nastavlja, pa se u ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini, otvaranje prvog seoskog vrtića u Karanu, rekonstrukcija “Prve osnovne škole kralja Petra II”, kao i još nekoliko manjih projekata.

Prethodnu godinu obeležila je kompletna energetska sanacija OŠ “Aleksa Dejović” izdvojenog odeljenja u Krvavcima vredna 75,7 miliona dinara, kao i objekta OŠ “Nada Matić” investicija u iznosu od 54,5 miliona dinara.

U okviru istog projekta finansiranog kroz “SEKO” projekat izvršena je i energetska sanacija vrtića Poletarac vredna 37,6 miliona dinara. Pored zamene stolarije i izrade fasade u ovim objektima radilo se i na unapređenju sistema grejanja, dojave požara, hidrantskoj mreži, a izveden je i deo unutrašnjih radova.

Sredstvima iz budžeta grada u potpunosti je rekonstruisana škola u Gostinici Izdvojeno odeljenje “OŠ Nada Matić” za šta je opredeljeno 26 miliona dinara, zamenjena je stolarija u OŠ “Miodrag Milovanović Lune” u Karanu i rekonstruisana fasada u OŠ “Dušan Jerković” investicija vredna oko 30 miliona dinara. U osnovnim školama u Ravnima i Staparima finansirana je nabavka i montaža novih kotlova za grejanje.

Početkom ove godine u OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu stigla je oprema za novoizgrađenu fiskulturnu salu, tako da je ona sada u punoj funkciji, kako za učenike, tako i za klubove zainteresovane za iznajmljivanje tog prostora.

Nastavljena su i ulaganja u objekte Predškolske ustanove Užice, sa ciljem poboljšanja uslova u već postojećim objektima, a sa namerom da se kapaciteti prošire adaptirana su i tri nova prostora.

U Gradskoj opštini Sevojno u prostoru Kulturnog centra, OŠ “Slobodan Sekulić” i OŠ “Dušan Jerković” urađena je adaptacija slobodnog prostora, koji će u budućem periodu biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi Užice.

U Sevojnu, mališani već borave u novom prostoru dok će u preostala dva to biti moguće po dobijanju neophodnih dozvola.

I ova godina sigurno će biti u znaku velikih ulaganja u škole i vrtiće, pa se očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini. Sa novom građevinskom sezonom počeće i radovi na kompletnoj i sveobuhvatnoj energetskoj sanaciji i rekonstrukciji “Prve osnovne škole kralja Petra II”, za koju je u saradnji sa Ministarstvom energetike i rudarstva obezbeđeno 56 miliona dinara. Takođe u ovoj godini biće otvoren i prvi seoski vrtić u Karanu, investicija vredna 430 hiljada dolara, zajednički projekat EUPRO + programa i grada Užica.

U planu je kako ističu nadležni još nekoliko manjih projekata, koji će biti realizovani u skladu sa potrebama škola, a koji će omogućiti veći stepen energetske efikasnosti i bolje uslove za rad nastavnog osoblja i učenika.


02.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO