Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine


U okviru nastavka aktivnosti vezanih za energetsku sanaciju, juče su u zgradi Opštine potpisani su trojni ugovori između Opštine Gornji Milanovac, izvođača i korisnika koji su konkurisali za subvencije za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije.

- Ovo je prvi put da Opština Gornji Milanovac podržava i ovaj vid sanacije, odnosno podrške energetske efikasnosti. Od šest podnetih zahteva, tri su bila u potpunosti kompletna i ta tri korisnika danas potpisuju ugovore. Limitirana energija koju mogu da proizvedu je šest kW, a podrška je 70 000 dinara po jednom kW. Tako da svaki od potpisivača ugovora dobija subvenciju od 420 000, odnosno na nivou opštine to su subvencije od 1 260 000 dinara – rekao je Bojan Veljović, energetski menadžer opštine Gornji Milanovac.

Nakon potpisivanja ovih ugovora, izvođači imaju obavezu da postave solarne panele i da ih puste u rad. Posle toga će komisija još jednom izaći na teren, što podrazumeva finalizaciju celog projekta.


02.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO