Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Porodice Petrović i Radisavljević u nagradnoj igri „Узми рачун и победи“ dobili stanove


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas u Vladi Srbije ugovore sa prvim dobitnicima stanova u nagradnoj ugri „Uzmi račun i pobedi“, Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca.

Vladan i Malina su u prvom izvlačenju u subotu, 28. januara, dobili jednoiposoban, odnosno dvosoban stan u naselju Zemunske kapije u Beogradu, i to su prva dva od ukupno deset stanova koji će biti dodeljeni do kraja ovog ciklusa nagradne igre.

Siniša Mali se zahvalio svim učesnicima nagradne igre, i istakao da je do sada skenirano oko 55 miliona računa sa otvorenih gotovo 700.000 naloga na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“.

Učešćem u nagradnoj igri i uzimanjem fiskalnih računa podržavate napore Vlade Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije. Broj pristiglih računa znači da su građani Srbije prihvatili novi način fiskalizacije, ali i digitalizaciju, umesto slanja računa i koverata, rekao je Mali.

On je istakao da je ovo korak napred za sve čime, kako je rekao, pokazujemo da smo sposobni da prihvatimo nove tehnologije.

Mali je poručio da se kroz naplatu fiskalnih računa finansira budžet Republike Srbije.

„Od toga gradimo bolnice, povećavamo penzije, plate, gradimo auto-puteve, beogradski metro, škole, gradimo lepšu i uspešniju Srbiju“, rekao je Mali i pozvao sve građane Srbije da nastave da uzimaju fiskalne račune i šalju ih za učešće u nagradnoj igri.

Dobitnici stanova su, na ceremoniji potpisivanja u Vladi Srbije, poručili da nije bitan iznos računa koji se šalje da bi vam se sreća osmehnula.

„Nisam gledao izvlačenje, javila mi je majka da sam dobio stan“, rekao je Vladan Petrović, i istakao da će stan ostati ćerci koja će sada moći da studira.

Malina Radisavljević rekla je da je stan dobila zahvaljujući računu od 210 dinara koji je poslala.

„Nisam u početku mogla da verujem, deca su se najviše obradovala“, rekla je Malina.

Događaju je prisustvovao i Malinin sin Filip koji nije krio oduševljenje nagradom koju mu je donela kupovina „smokija“.

Vrednost nagradnog fonda nagradne igre koja je započela krajem decembra iznosi skoro 1,7 miliona evra, a poslednji, peti krug, biće održan 25. februara 2023. godine.

Tokom prvog kola nagradne igre biće ukupno pet izvlačenja tokom kojih će se dodeljivati po dva stana. Šest stanova se nalazi u Zemunu, u naselju Zemunske kapije, a četiri na Novom Beogradu, u Bloku 63, u Ulici Jurija Gagarina.

U planu je još jedno kolo nagradne igre kada će se dodeliti još deset stanova.


02.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO