Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Stari i bolesni, a zavejani u snežnim smetovima: Hrabri volonteri svakodnevno do ugroženih ljudi u ivanjičkim selima motornim sankama dopremaju hranu i lekove (FOTO)


Ivanjica - Sneg je okovao planinska sela u okolini Ivanjice, a iako se putevi čiste po prioritetima do pojedinih udaljenih kuća moguće je stići samo uz pomoć motornih sanki. Ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite opštine Ivanjica svakodnevno starim i bolesnim meštanima dostavljaju hranu, lekove i odeću. Meštani ih dočekuju sa osmehom na licu, jer u teškim uslovima koji su ih zadesili svaka pomoć je dobrodošla.

- Do naših kuća ne može se prići ni terenskim vozilom ni peške. Jedva da možemo da pređemo do komšije jer sneg je preko metar, a mi stari i bolesni. Kad vidimo ove divne momke kao da nas ogreje sunce. Oni nam donesu lekove i hranu. Mnogo nam znači njihova pomoć, kažu za RINU meštani udaljenog sela Vučak.

U Crvenom krstu u Ivanjici kažu da svakodnevno dobijaju pozive meštana kojima je potrebna pomoć, a oni se trude svima izaći u susret. 

- Ekipe Civilne zaštite i Crvenog krsta su sve vreme na terenu. Pošto su tereni jako nepristupačni do zavejanih kuća ide se motornim sankama. Prioritet su bolesni i stari ljudi. Putevi do svih mesnih zajednica su očišćeni, ali ima još zavejanih nekategorisanih puteva i snežnih nanosa visokih nekoliko metara. Očekujemo sa prestankom padavina i potpunu stabilizaciju situacije, izjavio je Momčilo Mtrović predsednik opštine Ivanjica.


07.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO