Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Ove srpske planine biće krcate za praznike, na Tari i Zlataru skoro sve bukirano: Cena apartmana se kreće od 40 do 120 evra, ono što je najvažnije - snega ima u izobilju (FOTO)


Nova Varoš / Bajina Bašta - Iako je doneo brojne probleme dubokom snegu na srpskim planinama najviše su se obrodovali turistički radnici.  Debeli beli prekrivač preduslov je za veliki broj posetilaca, a broj rezervacija na planini Zlatar tokom proteklih dvadesetak dana skočio je za 30 odsto.  Za predstojeće praznike traži se i krevet više.

- Zlatar je poznat po tome što na nju dolaze ljubitelji rekeativnog skijanja, aktivnog odmora i onih željihnih čistog planinskog vazduha. Zbog toga popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 80 odsto, zbog čega se nadamo da će se tokom praznika tražiti i krevet više. Turistička organizacija radi da svake sezone pridoda mnogo sadržaja koji će privući turististe, pa tako pored staze za skijanje koju Zlatar ima, dodata je još jedna, dužine 250 metara i vodi ka RH centru, idealna za decu početnike koja vole sneg i skijanje - kaže za RINU Branko Pucarević iz TO Zlatar.

Na Zlataru cene su ostale kao i tokom novogodišnjih praznika, gde se za jednu porodicu može iznajmiti kuća od 80 evra dnevno, pa sve do 120 u zavisnosti od usluge. Dok se cena u hotelskom smeštaju kreće od 3500 dinara pa na više, takođe u zavisnosti od toga da li je u pitanju prenoćiošte ili polupansion.

Pored Zlatara, biser srpskog turizma planina Tara, godinama unazad se izdvaja kao top turistička destinacija. Vremenske prilike ove godine su posebno uticale na povećanu popunjenost kapaciteta, pa će većina turista iskoristiti priliku da produženi mini-odmor za praznik Sretenje provede upravo na ovoj lokaciji.

- Smeštajni kapaciteti na Tari su već popunjeni. Cena apartmana za izdavanje je bazirana na dnevnom najmu apartmana i iznosi od 40 do 120 evra za luksuzniji smeštaj sa pratećim sadržajima, poput saune i đakuzija. Raspon cena smeštaja u objektima hotelskog tipa koje uključuju mogućnost ishrane, uglavnom usluge noćenja sa doručkom, varira od 2850,00 dinara dnevno po osobi, u dvokrevetnoj sobi, odnosno 3450,00 za smeštaj u apartmanu. U hotelu „Omorika“ u zavisnosti od tipa smeštajne jedinice cena varira od 6300,00 din do 12000,00 koliko iznosi smeštaj u master appartmanima. Cene su izražene na dnevnom nivou i uključuju korišćenje bazena, saune i teretane - kazao je Siniša Spasojević iz TO Bajina Bašta.


14.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO