Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Ove srpske planine biće krcate za praznike, na Tari i Zlataru skoro sve bukirano: Cena apartmana se kreće od 40 do 120 evra, ono što je najvažnije - snega ima u izobilju (FOTO)


Nova Varoš / Bajina Bašta - Iako je doneo brojne probleme dubokom snegu na srpskim planinama najviše su se obrodovali turistički radnici.  Debeli beli prekrivač preduslov je za veliki broj posetilaca, a broj rezervacija na planini Zlatar tokom proteklih dvadesetak dana skočio je za 30 odsto.  Za predstojeće praznike traži se i krevet više.

- Zlatar je poznat po tome što na nju dolaze ljubitelji rekeativnog skijanja, aktivnog odmora i onih željihnih čistog planinskog vazduha. Zbog toga popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 80 odsto, zbog čega se nadamo da će se tokom praznika tražiti i krevet više. Turistička organizacija radi da svake sezone pridoda mnogo sadržaja koji će privući turististe, pa tako pored staze za skijanje koju Zlatar ima, dodata je još jedna, dužine 250 metara i vodi ka RH centru, idealna za decu početnike koja vole sneg i skijanje - kaže za RINU Branko Pucarević iz TO Zlatar.

Na Zlataru cene su ostale kao i tokom novogodišnjih praznika, gde se za jednu porodicu može iznajmiti kuća od 80 evra dnevno, pa sve do 120 u zavisnosti od usluge. Dok se cena u hotelskom smeštaju kreće od 3500 dinara pa na više, takođe u zavisnosti od toga da li je u pitanju prenoćiošte ili polupansion.

Pored Zlatara, biser srpskog turizma planina Tara, godinama unazad se izdvaja kao top turistička destinacija. Vremenske prilike ove godine su posebno uticale na povećanu popunjenost kapaciteta, pa će većina turista iskoristiti priliku da produženi mini-odmor za praznik Sretenje provede upravo na ovoj lokaciji.

- Smeštajni kapaciteti na Tari su već popunjeni. Cena apartmana za izdavanje je bazirana na dnevnom najmu apartmana i iznosi od 40 do 120 evra za luksuzniji smeštaj sa pratećim sadržajima, poput saune i đakuzija. Raspon cena smeštaja u objektima hotelskog tipa koje uključuju mogućnost ishrane, uglavnom usluge noćenja sa doručkom, varira od 2850,00 dinara dnevno po osobi, u dvokrevetnoj sobi, odnosno 3450,00 za smeštaj u apartmanu. U hotelu „Omorika“ u zavisnosti od tipa smeštajne jedinice cena varira od 6300,00 din do 12000,00 koliko iznosi smeštaj u master appartmanima. Cene su izražene na dnevnom nivou i uključuju korišćenje bazena, saune i teretane - kazao je Siniša Spasojević iz TO Bajina Bašta.


14.02.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO