Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Svilajnac podržao koncert pijaniste Stefana Đokovića: 130 učenika imalo privilegiju da uživa u najpoznatijim delima klasične muzike     ·    


Autor: RINA.rs


Samo 100 metara nedostaje do probijanja dva najzahtevnija tunela u Srbiji, Vesic najavio: Deonica od Pakovraća do Požege biće završena do kraja godine (VIDEO)


Lučani - Izgradnja deonice auto-puta od Pakovraća do Požege napreduje predviđenom dinamikom, a kineski radnici ne odustaju uprkso svim teškoćama koje pred njih postavlja izuzetno zahtevan teren.  Ono što je najvžanije jeste da se bliži dan kad će u potpunosti biti probijeni tuneli Laz i Munjino brdo.

- U tunelu Laz ostalo je još samo oko 100 metara da se probije i to se očekuje do 10. marta, dok je za izbijanje tunela Munjino Brdo potrebno malo više vremena i to se očekuje do kraja aprila. Plan je da se do kraja godine završi ova deonica, izjavio je za agenciju RINA, ministar saobraćaja Goran Vesić koji je obišao radove na izgradnji ove deonice autoputa.

On je istakao da će se završtekom ove deonice steći preduslovi za dalju izgradnju saobraćjane infrastrukture u ovom delu zemlju kroz koju će biti povezano na stotine hiljada ljudi.

- Dalje se gradnja nastvlja ka Kotromanu i taj put dodatno će spojiti Srbiju i Republiku Srpsku, dok takođe od Požege kreće izgradnja kraka ka Dugoj Poljani i dalje ka Crnoj Gori. Ovaj deo Srbije tada će biti maksimalno saobraćajno povezan auto-putevima, još bliće susednim držvama, kaće Vesić.

Benegfiti puštanja u saobraćaj deonice auto-puta Preljina - Pakovraća vrlo brzo su vidljivi, jer je na ovaj način rasterećena obilaznica oko Čačka i smanjene ogromne saobeaćejane gužve koje su gopdinama mučile sve vozače.

- Svaki vozač koji ovuda prođe shvatiće koliko je ovo što radimo važno za nas, ali i za budućnost naše dece. Nema više velikih gužvi svakog vikenda i to je ono što je najvažnije, ističe Vesić.

Dodaje da izgradnjom modernih puteva u Srbiji slede i nova ulaganja u provrednom i turističkom sektoru, naročito u delu Ovčarsko-kablarske klisure.

Nema blokade autoputa u nedelju, postignut dogovor sa organizatorima

Meštani koji su se našli na trasi autoputa od Čačka ka Požezi, nezadovoljni eksproprijacijom, visinom i brzinom naplate za svoje parcele i kuće, juče su održali dvočasovnu blokadu autoputa Miloš Veliki u mestu Pakovraće i najavili novi protest za nedelju kada se građani vraćaju sa pruženog vikenda.


Međutim, na sastanku koji su održali prestavnici Ministarstva građevine, Puteva Srbije i Grada Čačka sa organizatorima blokade, postignut je dogovor da se poslednjeg dana u nedelji blokada autoputa ne održi.

- U toku razgovora dogovoreno je da oni imaju sastanak u Ministarstvu pravde kako bi tu izneli svoje primedbe koje imaju na brzinu rada sudova i na taj način da pokušamo da se ti problemi rešavaju. Sudovi su nezavisni i oni samostalno donose odluke na koje niko ne može da utiče, a možemo o tome da razgovaramo o tome kojom se to dinamikom radi, i da zamolimo njih da se ti predmeti rešavaju prioritetno. U razgovoru koji smo imali, dogovoreno je da blokade autoputa u nedelju ne bude, i da u kasnijim danima, zajedničkim naporima pokušamo da dođemo do rešenja i time biti zadovoljne sve strane - kazao je za agenciju RINA, ministar građevinarstva Goran Vesić.


16.02.2023.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO