Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Trčali su sa bocama, spasavali ljudske živote a i njega su izvukli iz kandži smrti: Čačanin koji je zbog korone prošao pravu agoniju rešio da se zahvali medicinskom timu, donirao 10.000 dolara Opštoj bolnici


Čačak - Iako se još uvek sporadično javljaju slučajevi zaraze, nije bilo tako davno kada je u martu 2020. potvrđen prvi slučaj korona virusa nakon čega je stihija krenula. Duže od dve godine medicinski radnici obavljali su svoj posao pod velikim pritiskom, iz crvenih zona išli svojim kućama, izlagali svoje živote opasnosti. Njihov trud svih tih teških meseci bio je ogroman i davali su se bezrezervno.

Upravo to nikad nije i neće zaboraviti jedan Čačanin koji se od kovid infekcije lečio na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku u septembru 2021. godine, a sada je odlučio svim tim dobrim ljudima da se na neki način zahvali i donirao je 10.000 dolara ovoj zdravstvenoj ustanovi.


- Radi se o čoveku koji je rođen u Čačku, ali je pre više od trideset godina otišao u Kanadu gde je razvio svoj biznis. Sticajem okolnosti u septembru 2021. godine zarazio se koronom i lečenje nastavi na grudnom ldeljenju OB Čačak. Iako poljuljanog zdravstvenog stanja i loše kliničke slike, kako nam je rekao, nikada neće zaboraviti požrtvovanost medicinskog tima. Zauvek će mu ostati u sećanju to kako su trčeći unosili boce sa kiseonikom, delili terapije, borili se herojski za svaki život, kažu za RINU u Opštoj bolnici u Čačku.


Dodaju da nije želeo da se medijski eksponira, ali je na ovaj način želeo još jednom da izrazi svoju zahvalnost za sve ono što su vredni medicinari radili za obolele u jeku kovid pandemije, ali i da bude primer drugima koji su takođe u prilici da pomognu.
Kako kažu u Opštoj bolnici u Čačku, ovaj humani čovek je i veliki lokalpatritota i bez obzira na decenijski život u Kanadi nakon pandemije sve više vremena provodi u svom rodnom gradu sa suprugom.


09.03.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO