Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Sve je stalo, u kolonama šleperi, autobusi i putnička vozila: Poptuno paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, kolaps nastao u Pakovraću (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Tokom popodnevnih sati potpuno je paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki u blizini petlje Pakovraće, jer su meštani nezadovoljni eksproprijacijom zemljišta usled izgradnje od Preljine do Požege blokirali saobraćajnicu u 16 časova. U oba smera stvorene su kilometarske kolone vozila u kojima su se našli autobusi, šleperi i putnička vozila.

- Znam da su ranije blokade bile nedeljom, a ne radnim danima. Kod Pakovraća nas je sačekao pravi kolaps, mislim da će tako biti i kad se nastavi prema Užicu zbog količine vozila koja čekaju da nastave put, kaže za RINU jedan od vozača koji se zatekao na licu mesta.

Meštani koji su blokirali saobraćajnicu ističu da je ovo možda i jedini način da skrenu pažnju nadležnih na njihov problem. Kako su rekli okupljeni, dogovor oko cene zemljišta je postignut sa direktorom JP "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, a sada je sve na Vladi, da taj dogovor i potvrdi.

- Nadamo se da će nadležni čiti naš vapaj i ispraviti nepravdu koja nam je učinjena. Ta zemlja je nama sve što imamo, ne samo da na njoj živimo već nam je ona i jedini izvor prihoda. To treba da razumeju i prihvate ljudi koji sede na pozicijama sa kojih se odlučuje naša sudbina. Nadamo se da nećemo opet biti iznevereni, dodao je jedan od učesnika protesta.

Za nedelju, 12. Mart je takodje najavljena nova blokada.


10.03.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO