Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Sve je stalo, u kolonama šleperi, autobusi i putnička vozila: Poptuno paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, kolaps nastao u Pakovraću (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Tokom popodnevnih sati potpuno je paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki u blizini petlje Pakovraće, jer su meštani nezadovoljni eksproprijacijom zemljišta usled izgradnje od Preljine do Požege blokirali saobraćajnicu u 16 časova. U oba smera stvorene su kilometarske kolone vozila u kojima su se našli autobusi, šleperi i putnička vozila.

- Znam da su ranije blokade bile nedeljom, a ne radnim danima. Kod Pakovraća nas je sačekao pravi kolaps, mislim da će tako biti i kad se nastavi prema Užicu zbog količine vozila koja čekaju da nastave put, kaže za RINU jedan od vozača koji se zatekao na licu mesta.

Meštani koji su blokirali saobraćajnicu ističu da je ovo možda i jedini način da skrenu pažnju nadležnih na njihov problem. Kako su rekli okupljeni, dogovor oko cene zemljišta je postignut sa direktorom JP "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, a sada je sve na Vladi, da taj dogovor i potvrdi.

- Nadamo se da će nadležni čiti naš vapaj i ispraviti nepravdu koja nam je učinjena. Ta zemlja je nama sve što imamo, ne samo da na njoj živimo već nam je ona i jedini izvor prihoda. To treba da razumeju i prihvate ljudi koji sede na pozicijama sa kojih se odlučuje naša sudbina. Nadamo se da nećemo opet biti iznevereni, dodao je jedan od učesnika protesta.

Za nedelju, 12. Mart je takodje najavljena nova blokada.


10.03.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO