Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Tri se noći orilo, muško im se rodilo: Nakon šest kćerki Goran sa Suvobora dobio je sina, ipak ovom domaćinu i ponosnom ocu život su potpuno promenila ženska deca (FOTO)(VIDEO)


Gornji Milanovac - Za selo Pranjane na Suvoboru kažu da je među najživljim u Srbiji. Mnogo mladih parova odlučuje ovde da ostane i formira porodicu, pa su škola i vrtić iz godine u godinu sve puniji. Pravi primer domaćina koji je na ličnom primeru najbolje pokazao kako se bori sa belom kugom je Goran Milutinović koji iz prvog braka ima troje, a iz drugog četvoro dece. Ono po čemu je poseban, jeste što je nakon šest kćerki dobio sedmo dete - sina. Mada, kako kaže, o tome uopšte nije razmišljao.


- Svi kažu, da nisam stao dok se nije rodio dečak. Oni koji me dobro poznaju znaju da nisam takav, jednostavno to je sudbina da budem bogatiji i srećniji sedam puta od mnogih drugih, ovo bogatstvo ne bih menjao za milione, kaže Goran iz Pranjana.


Kada se rodio sin slavilo se duboku u noć, mada i ćerkama se jednako obradovao. Ističe gde čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna.

- Kako su se ćerke rađale menjale su mi život iz korena, sve poroke koje sam imao ostavio sam zbog njih, smatrajući da treba da im bude uzor i da ih izvedem na pravi put. Jednostavno, kao roditelj smatrao sam da onaj ko ima šest devojčica ne treba da ima loše manire. One se slažu kao velike devojke i uvek su tu da pripaze jedni na druge. Naročito najstarija kćerka koja ide na fakultet, ali i pomaže sve oko najmlađeg brata Lazara sve što treba, priča ovaj ponosni otac.


Velika je podrška supruzi Kristini, koja uprkos velikim obavezama oko četvoro dece sve uspeva da stigne.

- Iskreno, ja kada sam saznala da sam trudna četvrti put, bila sam u šoku. Ne mogu da kažem da je bilo strašno, ali još jedna beba u kući, još jedni grčevi pa rast zubića sve to mi je prolazilo kroz glavu. Kada sam otišla na drugu kontrolu, tu sam saznala da nosim dečaka, u šta ja nisam mogla da verujem. Pitala sam doktora da li je siguran u to što mi priča, samo se nasmejao i klimnuo glavom, priča Kristina.


Kad su stupili u brak nisu se nadali da će se u zajedničkoj ulozi roditelja ostvariti čak četiri puta, ali su sa velikom radošću prihvatili ovaj dar od Boga. Kada je posle šest kćerki stigao dečak, susreli su se i sa jednim malim "problemčićem".


- Sve je išlo spontano, tako da smo se lako navikli, napravili razmeštaj u kući kako bi ga prilagodili deci, jedino gde smo imali problem jeste oko stvari. Imali smo garderoicu samo za devojčice. Onda su krenule pripreme, kupovina stvari za dečaka, pa do krečenja sobe u plavo i svega ostalog, dodala je ona.


16.03.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO