Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Snežni haos na Goliji: Putari iz ogromnih smetova evakuisali zaglavljene putnike, usled mećave teška mehanizacija ponovo na terenu (FOTO)(VIDEO)


Ivanjica - Proleće samo što nije, ali na planini Goliji snega još uvek ima na izvoz, a po svemu sudeću zadržaće se do aprila. Na putnom pravcu od Odvraćenice ka Prekom Brdu i dalje ka Novom Pazaru teške mašine pokušavaju da održe saobraćaj prohodnim. Novi sneg pada od juče, a snežni nanosi neprekidno stvaraju nove probleme ivanjičkim putarima koji sa kamionima i utovarivačima pokušavaju da probiju snežne nanose visoke i preko jednog metra.

- Sneg još od juče pada na Goliji, a nastavio je i tokom noći i dosegao visinu od jednog metra. Sinoć smo morali da šeljemo mehanizaciju kako bi putnike koji su se našli na toj kritičnoj tačci evakuisali. Mi uspevamo da održimo ovaj put koji spaja dve opštine prohodnim, ali od trenutka kada bi mašine stale neprehodan bi bio za sat vremena - kaže za agenciju RINA, Vitomir Arsović iz ivanjičkih puteva.

Oni upozoravaju da je na snazi i dalje korišćenje zimske opreme na automobilima, i da bez preke potrebe ne kreću put Novog Pazara preko Ivanjice, već da koriste alternativne pravce.


16.03.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO