Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Snežni haos na Goliji: Putari iz ogromnih smetova evakuisali zaglavljene putnike, usled mećave teška mehanizacija ponovo na terenu (FOTO)(VIDEO)


Ivanjica - Proleće samo što nije, ali na planini Goliji snega još uvek ima na izvoz, a po svemu sudeću zadržaće se do aprila. Na putnom pravcu od Odvraćenice ka Prekom Brdu i dalje ka Novom Pazaru teške mašine pokušavaju da održe saobraćaj prohodnim. Novi sneg pada od juče, a snežni nanosi neprekidno stvaraju nove probleme ivanjičkim putarima koji sa kamionima i utovarivačima pokušavaju da probiju snežne nanose visoke i preko jednog metra.

- Sneg još od juče pada na Goliji, a nastavio je i tokom noći i dosegao visinu od jednog metra. Sinoć smo morali da šeljemo mehanizaciju kako bi putnike koji su se našli na toj kritičnoj tačci evakuisali. Mi uspevamo da održimo ovaj put koji spaja dve opštine prohodnim, ali od trenutka kada bi mašine stale neprehodan bi bio za sat vremena - kaže za agenciju RINA, Vitomir Arsović iz ivanjičkih puteva.

Oni upozoravaju da je na snazi i dalje korišćenje zimske opreme na automobilima, i da bez preke potrebe ne kreću put Novog Pazara preko Ivanjice, već da koriste alternativne pravce.


16.03.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO