Njihov galop je nestvaran, a svaki košta kao suvo zlato: Dušan iz sela Brzan ima jedinstvenu farmu na Balkanu, na 10 hektara zemlje gaji jelene, srne i među njima jedan izuzetno redak primerak (FOTO)     ·     Ambasadori Frankofonih zemalja posetili Čačak i upoznali se sa programom „Čačanka rodna”     ·     Raspisani konkursi za programe od javnog interesa u omladinskom sektoru     ·     Čačanski srednjoškolci šampioni jugozapadne Srbije     ·     Mrtve i bolesne na ledjima nosio mesecima, a onda usledio hladan tuš: Bojan iz Užica je heroj kovid epidemije i umesto da ga zaposle dobio šut-kartu, sada sa bolesnim ocem živi od 10.000 dinara (FOTO)     ·     GIZ: Pomoć turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu od ukupno 350.000 evra     ·     Spasio je mnoge, a sada su pomogli njemu: Povređeni planinar i član Gorske službe spasavanja Srbije danas će biti otpušten iz albanske bolnice, Nikola će zauvek zapamtiti Prokletije     ·     Ponovo jezdi šinama najatraktivniji voz u Srbiji: Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici i trajaće sve do 31. oktobra     ·     Tuga u Čačku, preminuo mladi fudbaler: Stefanu Laziću detinjstvo i blistavu karijeru prekinuo je tumor potkolenice     ·     Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)     ·     Bebi bum u srpskom gradu, ovako se bori protv bele kuge: U Užicu za 48 sati rođeno čak 18 beba, devojčice u prednosti u odnosu na dečake     ·     Plata za deficitarna zanimanja ide čak i preko 1.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Snežni haos ne prestaje, ponovo evakuisani vozači iz mećave: Blokiran puz od Raške do Golije, putari sa teškom mehanizacijom pokušavaju da razbiju metarske nanose (FOTO)


Raška - Samo što je završena agonija sa jedne strane Golije, tačnije na putu Preko Brdo - Odrvraćenica, snežni nanosi blokirali su drugu stranu ove planine. Magistralni put koji vodi od Raške ka Goliji usled jakog vetra i velikih nanosa je blokiran, a teška mehanizacija trenutno pokušava da ga osposobi za saobraćaj.

- Čekamo da stane sneg kako bi uspeli da uspostavimo saobraćaj, i učinimo put prohodnim. Tokom jučerašnjeg dana imali smo nekoliko evakuacija, ali danas na svu sreću situacija je bolja. Odmah smo poslali nekoliko mašina koje dežuraju na licu mesta i čekaju da vetar stane, jer nam on stvara najveće probleme nanoseći ogromne količine snega na kolovoz, ali nadamo se da će i on uskoro stati - kazao je za RINU, Senko Ibrović rukovodilac u putarskoj firmi Novi Pazar put.

Mašine d.o.o. Novi Pazar put od juče su na terenu i rade na raščišćavanju ove deonice. Oni apeluju na sve vozače da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, a da je i dalje neophodno korišćenje kompletne zimske opreme.


17.03.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO