Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Spas za građane na jugozapadu Srbije, rešava se višedecenisjki problem sa gomilanjem otpada: Radovi na izgradnji regionalne transfer stanice Banjica teku po planu (FOTO)


Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Regionalna transfer stanica Banjica biće pravi spas za tri opštine na zapadu Srbije, a na taj način Pijepolje, Priboj, Nova Varoš rešiće svoj višedecenisjki problem sa odlaganjem otpada. Radovi na drugoj fazi teku planiranom dinamikom, a u planu je izgradnja vodovoda za potrebe transfer stanice, dalekovode, pristupnog puta i priključka za državni put.

- Vodovod smo skoro završili, ostalo je malo radova. Izvode se radovi na saobraćajnom priključku na državni put koji će obezbediti nesmetan prilazak ka deponiji iz pravca Bistrice i iz Priboja. Narednih dana počinju radovi na izgradnji dalekovoda. Struja će se podzemnim kablovima dovesti od Železničke stanice Bistrica – objašnjava za RINU Ljubenko Vasiljević, direktor RSD Banjica.

Na lokaciji predviđenoj za izgradnju Regionalne sanitarne deponije Banjica, u blizini regionalnog puta Bistrica – Uvac, prizor je gotovo neprepoznatljiv. Za nepuna tri meseca, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, prokopan je put kroz brdo, mašine su na svakom koraku zbog čega se saobraćaj na ovom delu putu odvija naizmenično. Sredstva za izuzetno zahtevne radove obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

– Sve postupke sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine koje je obezbedilo i kompletna sredstva za ovu fazu radova. Izvođač radova je Jadran iz Beograda, a podizvđači su Putevi Užice, Elektromontaža Kraljevo i Stabil pro iz Užica, ističe Vasiljević.

Izgradnja transfer stanice „Banjica“ preduslov je za uspostavljanje modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom ka kojem će gravitirati opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Po završetku radova, na ovu lokaciju će se dovoziti otpad koji će nakon selekcije i pretovara biti transportovan u Regionalni centar „Duboko“ u Užicu.


19.03.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO