Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Nema rudnike zlata, ali njen razvoj ipak u ekspanziji: Opština Ljubovija postala veliko gradilište i top turistička destinacija za samo nekoliko godina, njena sela sve su punija (FOTO)


Ljubovija - Epidemija korona virusa u fokus je stavila pojedine opštine, koje su tokom teških meseci i zatvorenih granica bile među najposećenijim lokacijama u Srbiji. Takav primer je i Ljubovija, smeštena na obalama Drine i domaćin najstarije regate u regionu. Tokom poslednjih nekoliko godina, ovo mesto postaje sve prepoznatljivije na turističkoj mapi naše zemlje i kao da doživljava svoj novi procvat. Uz razvoj turističke, radi se i na unapređenju celokupne putne infrastrukture, ali i na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

- Ljubovija je u ovom trenutku jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Ovo radimo sa ciljem da poboljšamo infrastrukturu, na prvom mestu putnu, kako bi mogli i dalje da razvijamo dve osnovne privredne grane kod nas, a to su turizam i poljoprivreda. Na ovaj način pokušavamo da vratimo bar nekoga od svih onih ljudi koji su ranijih godina odlazili iz Ljubovije. Sredstva za izgradnju najvećim delom su obezbeđena iz budžeta Opštine LJubovija, a ostalo sufinansiraju Republika Srbija i Evropska unija”, kaže za RINU predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Osim ključnih saobrćajnica, radi se i na rekonstrukciji lokalnih nekategorisanih puteva, pa su novi asflat dobila sela Caparić, Leović, Markovići u Donjoj Ljubovići, Sarići, Uzovnici i Alin grm - Šarampov, a u narednom periodu očekuje se asfaltiranje još oko dvadeset kilometara takođe lokalnih, seoskih puteva.

- Prioritet je da dodatno poboljšamo život naših građana, naročito onih koji su odlučili da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Cilj nam je da tu bude što više mladih ljudi, koji će formirati svoje porodice i posao. Zato je važno da im obezbedimo sve neophodne ulove, kako bi život bio bolji i lakši. Osim ulaganja u putnu infrastrukturu na seoskom području, pri završetku su i radovi na rekonstrukciji osnovne škole u Gornjoj Ljuboviđi, projekat unapređenja energetske efikasnosti finansira Ministarstvo rudarstva i energetike, a vrednost investicije je 15 miliona dinara, ističe Jovanović.

Radovi se privode kraju i u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ gde je projektom predviđeno proširenje ustanove, rekonstrukcija i proširenje kuhinje kao i nabavka novih kuhinjskih aparata.

U toku je i druga faza radova na regulaciji reke LJuboviđe, od kružnog toka do ušća. Predstavnici Opštine obišli su i naselje Kolonija u Uzovnici gde je završena izgradnja 9 kuća sa 14 stambenih jedinica.


30.03.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO