Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Od nekadašnjeg giganta ostao je još samo trosoban stan u centru Beograda: Pokrenut stečaj nad ugašenom fabrikom Cer iz Čačka, poslednja nekretnina ode na doboš po duplo nižoj ceni


Čačak – Privredni sud u Čačku pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad dužnikom AD CER iz ovog grada, i zabranio bilo kakvo raspolaganje imovinom ove fabrike koju je još 2009. godine, na aukciji Agencije za privatizaciju, kupilo takođe čačansko preduzeće „Slovas”.

Upravo je „Slovas” predlagač za pokretanje stečaja, navodeći u svom dokumentu podnetom sudu da je sporna jedina imovina i nepokretnost koju CER još poseduje, trosobni stan u centru Beograda, Ulica Balkanska 20, površine 136 kvadrata. Prodaja stana traje od 2016. godine.

U predlogu u koji je agencija RINA imala uvid takođe se navodi:

„Javna izvršiteljka iz Beograda, i pored toga što je od strane predlagača kao izvršnog poverioca upućena na parnicu, održala je prvu prodaju stana i zakazala drugu, na kojoj cena pada na 50 odsto procenjene vrednosti, što je daleko niže od tržišne. Stan u središtu srpske prestonice procenjen je na 39 miliona dinara a na prvu prodaju, sa početnom cenom u visini od 70 procenata procenjene, nije se javio niko. Budući da će na drugoj prodaji stan da bude ponuđen po ceni od 19,5 miliona dinara, predlagač smatra da je bolje pokrenuti stečajni postupak”.

„Slovas” u predlogu ističe da od CER – a potražuje 138,4 miliona dinara, ali je dužnik u neprekidnoj blokadi 1.829 dana na iznos od 238 miliona dinara.
CER je svojevremeno bio najveća fabrika za proizvodnju termotehničkih uređaja u ovom delu SFRJ, i broj zaposlenih dostizao je oko 2.000.

Sud će 10. aprila ove godine odlučiti o otvaranju stečajnog postupka.


05.04.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO