Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


Od nekadašnjeg giganta ostao je još samo trosoban stan u centru Beograda: Pokrenut stečaj nad ugašenom fabrikom Cer iz Čačka, poslednja nekretnina ode na doboš po duplo nižoj ceni


Čačak – Privredni sud u Čačku pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad dužnikom AD CER iz ovog grada, i zabranio bilo kakvo raspolaganje imovinom ove fabrike koju je još 2009. godine, na aukciji Agencije za privatizaciju, kupilo takođe čačansko preduzeće „Slovas”.

Upravo je „Slovas” predlagač za pokretanje stečaja, navodeći u svom dokumentu podnetom sudu da je sporna jedina imovina i nepokretnost koju CER još poseduje, trosobni stan u centru Beograda, Ulica Balkanska 20, površine 136 kvadrata. Prodaja stana traje od 2016. godine.

U predlogu u koji je agencija RINA imala uvid takođe se navodi:

„Javna izvršiteljka iz Beograda, i pored toga što je od strane predlagača kao izvršnog poverioca upućena na parnicu, održala je prvu prodaju stana i zakazala drugu, na kojoj cena pada na 50 odsto procenjene vrednosti, što je daleko niže od tržišne. Stan u središtu srpske prestonice procenjen je na 39 miliona dinara a na prvu prodaju, sa početnom cenom u visini od 70 procenata procenjene, nije se javio niko. Budući da će na drugoj prodaji stan da bude ponuđen po ceni od 19,5 miliona dinara, predlagač smatra da je bolje pokrenuti stečajni postupak”.

„Slovas” u predlogu ističe da od CER – a potražuje 138,4 miliona dinara, ali je dužnik u neprekidnoj blokadi 1.829 dana na iznos od 238 miliona dinara.
CER je svojevremeno bio najveća fabrika za proizvodnju termotehničkih uređaja u ovom delu SFRJ, i broj zaposlenih dostizao je oko 2.000.

Sud će 10. aprila ove godine odlučiti o otvaranju stečajnog postupka.


05.04.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO