Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


I Čačak ima doktore za ponos: Svih šest specijalista oftalmologije radi operacije katarakte, maksimalno smanjene liste čekanja


Čačak – Očno odeljenje čačanske bolnice, jedinstveno je u Srbiji po tome što svih šest zaposlenih specijalista oftalmologije radi operacije katarakte najsavremenijom metodom.

- Radi se o metodi operacije katarakte najsavremenijom metodom, to je mikrohirurška, mikroinciziona tehnika. Ono što je intersantno za naše odeljenje je, što je Danica Grujičić, ministarka zdravlja I primetila, a to je da svih šest specijalista oftalmologije, koji ovde rade dva muškarca i četiri koleginice obavljamo ovu metodu, donosno svi smo operatori”, rekla je za RINU dr Slađana Ranitović, načelnica očnog odeljenja čačanske Opšte bolnice.

Ona je istakla da su upravo zbog angažovansti svih lekara na očnom odeljenju liste čekanja za operacije katarakte smanjene.

- S obzirom na to da veliki broj nas kolega operiše, čeka se manje, nego u drugim centrima u Srbiji, to je čekanje najviše nekoliko meseci. Mi smo 2019. godine, čak uspeli da ukinemo potpuno listu čekanja, ali malo nas je korona omela i usporila nam rad, međutim, nadamo se da će to I dalje ići brzim tempom, kao I ranije”, pojasnila je dr Ranitović.

Ka Opštoj bolnici u Čačku i očnom odeljenju gravitira čitav Moravički okrug, što je oko 200.000 stanovnika koji ukoliko moraju, dolaze tu na oftalmološke preglede. Dalji planovi su, naravno, usavršavanje rada što podrazumeva nove tehnologije, ali i prijem mladih lekara, kako bi se kadar obnovio.

- Takođe, moram da naglasim, u prethodnoj godini smo dobili veoma vredne aparate zahvaljujući ličnom angažmanu našeg direktora Dejana Dabića I menadžmenta bolnice. Naše čačanske firme i privrednici su kupili dva vredna aparata biomikroskop i kompjuterizovan tonometer, vrednost tih aparata je oko 20 000 evra. Ministarka Grujičoć je prilikom posete je naglasila da je zadovoljna našim radom, obećala je da ćemo dobiti i novi operacioni mikroskop”, zaključila je dr Ranitović.


19.04.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO