Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Zlatibor ponovo krcat, nema gde igla da padne: Nikad više putnika na Gold Gondoli, a na karte za ovu turističku atrakciju više ne morate čekati u dugačkim redovima


Čajetina - Na hiljade ljudi iz Srbije i regiona izabralo je Zlatibor za svoj prvomajski odmor. Ogromne gužve zabeležene su na Kraljevo trgu, a u kafićima iako su brojni, čeka se na mesto. Tradicionalno ogromna gužva je i na Gold Gondoli, međutim kako bi se izbegli dugački redovi i čekanje ubuduće će svi putnici svoju kartu moći kupiti unapred i to online preko platforme Visit Serbia.

- Za prvih 50 putnika koji dođu do karata na taj način obezbeđeni su i izvesni popusti za neke druge sadržaje na Zlatiboru. Takođe, određeni popusti omogućeni su za korisnike Mastercard kartica. Tokom prve polovine aprila prodato više od 6500 karata, što je uvećanje broja putnika za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kažu za RINU u JP Gold Gondola.

Osim Zlatibora velike gužve tokom vikenda su i na ostalim planinama Zapadne Srbije. Na Zlataru i Tari svi smeštajni kapaciteti bili su rezervisani danima unapred.


01.05.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO