Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Suze teku čitav dan, ne mogu da dođem sebi: Čačak tuguje za nastradilima u Beogradu, sveće zapaljene na glavnom gradskom trgu (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Srbija i region potrešeni su današnjom nezapamćenom tragedijom koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Veliki broj građana Čačka okupio se na Gradskom trgu kako bi se odala počast nastradalima u tragičnom događaju.

- Plačem čitav dan i ne mogu da dođem sebi. Svi mi imamo decu koju svaki dan šaljemo u školu i na sve nas će ovo ostaviti dubok trag. Nek Bog da snage porodicama nastradalih da izdrže bol koja ih je snašla, a mi svi kao društvo treba da se zapitamo gde sve ovo ide. Kakva deca će nam biti za pet ili deset godina ako se ništa ne preduzme, rekla je kroz suze Danica Simeunović.

U čast žrtvama današnjeg zločina zapaljene su sveće i na Gradskom trgu u Užicu.

Na vanrednoj sednici Sindikata obrazovanja Čačka, donata je jednoglasna odluka da svih 28 škola na prostoru Moravičkog okruga sutra stupa u potpunu obustavu nastave.

- Ako su dečija srca stala, mogu i školska zvona. U narednim danima od aktivnosti sutra je zakazana konferencija za štampu u 12 časova na gradskom trgu. U petak u pet do 12 pozivamo sve kolege, kao i decu koja idu u te škole, roditelje i sve sugradjane na skup "zaćutimo".  Na nivou Unije sindikata obrazovanja, doneta je odluka u celoj Srbiji da biće potpuna obustava, tačnije 5. maja - kazao je za ageniju RINA, Vladimir Adžić, predsnik SOČ-a.

Podsetimo, K.K. (13) jutros posle 8 časova iz pištolja je pucao u učenike i zaposlene u Osnovnoj školi na Vračaru koju i sam pohađa. Smrtno je stradalo osmoro đaka i domar, a petoro đaka i nastavnica su ranjeni i hospitalizovani.


03.05.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO