Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Suze teku čitav dan, ne mogu da dođem sebi: Čačak tuguje za nastradilima u Beogradu, sveće zapaljene na glavnom gradskom trgu (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Srbija i region potrešeni su današnjom nezapamćenom tragedijom koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Veliki broj građana Čačka okupio se na Gradskom trgu kako bi se odala počast nastradalima u tragičnom događaju.

- Plačem čitav dan i ne mogu da dođem sebi. Svi mi imamo decu koju svaki dan šaljemo u školu i na sve nas će ovo ostaviti dubok trag. Nek Bog da snage porodicama nastradalih da izdrže bol koja ih je snašla, a mi svi kao društvo treba da se zapitamo gde sve ovo ide. Kakva deca će nam biti za pet ili deset godina ako se ništa ne preduzme, rekla je kroz suze Danica Simeunović.

U čast žrtvama današnjeg zločina zapaljene su sveće i na Gradskom trgu u Užicu.

Na vanrednoj sednici Sindikata obrazovanja Čačka, donata je jednoglasna odluka da svih 28 škola na prostoru Moravičkog okruga sutra stupa u potpunu obustavu nastave.

- Ako su dečija srca stala, mogu i školska zvona. U narednim danima od aktivnosti sutra je zakazana konferencija za štampu u 12 časova na gradskom trgu. U petak u pet do 12 pozivamo sve kolege, kao i decu koja idu u te škole, roditelje i sve sugradjane na skup "zaćutimo".  Na nivou Unije sindikata obrazovanja, doneta je odluka u celoj Srbiji da biće potpuna obustava, tačnije 5. maja - kazao je za ageniju RINA, Vladimir Adžić, predsnik SOČ-a.

Podsetimo, K.K. (13) jutros posle 8 časova iz pištolja je pucao u učenike i zaposlene u Osnovnoj školi na Vračaru koju i sam pohađa. Smrtno je stradalo osmoro đaka i domar, a petoro đaka i nastavnica su ranjeni i hospitalizovani.


03.05.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO