Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·     Spašeno oko 400 hektara plodnih srpskih oranica, poljoprivrednici dočekali spas: Kanal za navodnjavanje Čačak-Parmenac predat građanima na korišćenje, dugačak 5.5 kilometara i ima preko 150 priključaka (FOTO)(VIDEO)     ·     Bujični potoci se izlili i potopili puteve u selima Požege: U Užicu pala ogromna količina kiše - situacija u Zapadnoj Srbiji nakon oluje se stabilizuje     ·     Prve slike izvlačenja teretnjaka koji je sleteo sa autoputa kod Preljine: Nadležni apeluju na dodatan oprez (FOTO)     ·     Čitavu noć smo na nogama, konačno se situacija stabilizuje: Besana noć iza gradjanski Novog Pazara, reke se vratile u svoja korita (FOTO)(VIDEO)     ·     Evakuisane dve osobe iz zaglavljenog vozila, dok su jedno lice vatrogasci izneli iz kuće: Nevreme napravilo katastrofu u Novom Pazaru (VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Samo složna i ujedinjena Srbija može da prevaziđe sve probleme i prepreke: Predsednik Vučić poslao snažne poruke pred desetinama hiljada okupljenih građana u Beogradu (FOTO)(VIDEO)


Beograd - Na desetine hiljada ljudi prisustvovalo je u Beogradu skupu nazvanom "Srbija nade" koji ima za cilj, kako su istakli organizatori iz Srpske napredne stranke, da pošalje poruku kako samo uz jedinstvo i zajedništvo Srbija može da ide napred.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ali je prvo pozvao sve okupljene da minutom ćutanja odaju počast nastradalima u dva maskra koja su se dogodila početkom maja u Beogradu i Mladeovcu.

- Pokazali ste neverovatnu istrajnost i ljubav prema našoj Srbiji stojeći sve ovo vreme na kiši. Zbog toga sam vam neizmerno zahvalan. Pokazali ste da sam kad smo zajedno i ujedinjeni tada nam niko ne može ništa. Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa bezbroj problema, muka i pritisaka, rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da ovaj, kako ga je nazvao, veličansteni skup nije uperen ni protiv koga, a iskoristio je priliku da opozicionim političarima uputi poziv da zajedno rešavaju problem razgovorom, a ne pobunom na ulicama.

- Do sada je oduzeto 50.000 komada oružja u Srbiji, zamislite koliko života smo na taj način spasili. Ukida se rijaliti program, policajci su u skoro svakoj školi, ali neki su ovu tragediju koja nas je zadesila pokušali da zloupotrebe u svoju političku korist. Kao da ih ne zanimaju ni nastradala deca, ni Srbij već njihovi politički poeni. Zato želim da im poručim da su im moja vrata već od sutra otvorena da dođu, da razovaramo. Ali, prelazne vlade neće biti. Vlast se bira na izborima i voljom naroda, ne na ulicama i upadima, dodao je Vučić.

On se osvrnuo i na gorući problem na Kosovu i Metohji istakavši da će odmah po završteku skupa održati sednicu za resorom bezbednosti. Dodao je da je ovo poslednji put da se obraća naciji kao predsednik Srpske napredne stranke i zahvalio se svim građanima na ukazano poverenju i podršci koju mu pružaju.

Ispred građana za govorničku binu izašli su i Janko Tipsarević, Milan Knežević ali i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.
26.05.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO