Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·     Čuli smo pucnje, a zatim i vrisak: Pucnjava u Priboju, ispred kuće u kojoj je živeo pogođen mladić a napadač u bekstvu (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Samo složna i ujedinjena Srbija može da prevaziđe sve probleme i prepreke: Predsednik Vučić poslao snažne poruke pred desetinama hiljada okupljenih građana u Beogradu (FOTO)(VIDEO)


Beograd - Na desetine hiljada ljudi prisustvovalo je u Beogradu skupu nazvanom "Srbija nade" koji ima za cilj, kako su istakli organizatori iz Srpske napredne stranke, da pošalje poruku kako samo uz jedinstvo i zajedništvo Srbija može da ide napred.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ali je prvo pozvao sve okupljene da minutom ćutanja odaju počast nastradalima u dva maskra koja su se dogodila početkom maja u Beogradu i Mladeovcu.

- Pokazali ste neverovatnu istrajnost i ljubav prema našoj Srbiji stojeći sve ovo vreme na kiši. Zbog toga sam vam neizmerno zahvalan. Pokazali ste da sam kad smo zajedno i ujedinjeni tada nam niko ne može ništa. Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa bezbroj problema, muka i pritisaka, rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da ovaj, kako ga je nazvao, veličansteni skup nije uperen ni protiv koga, a iskoristio je priliku da opozicionim političarima uputi poziv da zajedno rešavaju problem razgovorom, a ne pobunom na ulicama.

- Do sada je oduzeto 50.000 komada oružja u Srbiji, zamislite koliko života smo na taj način spasili. Ukida se rijaliti program, policajci su u skoro svakoj školi, ali neki su ovu tragediju koja nas je zadesila pokušali da zloupotrebe u svoju političku korist. Kao da ih ne zanimaju ni nastradala deca, ni Srbij već njihovi politički poeni. Zato želim da im poručim da su im moja vrata već od sutra otvorena da dođu, da razovaramo. Ali, prelazne vlade neće biti. Vlast se bira na izborima i voljom naroda, ne na ulicama i upadima, dodao je Vučić.

On se osvrnuo i na gorući problem na Kosovu i Metohji istakavši da će odmah po završteku skupa održati sednicu za resorom bezbednosti. Dodao je da je ovo poslednji put da se obraća naciji kao predsednik Srpske napredne stranke i zahvalio se svim građanima na ukazano poverenju i podršci koju mu pružaju.

Ispred građana za govorničku binu izašli su i Janko Tipsarević, Milan Knežević ali i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.
26.05.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO