Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


Termalna lekovita voda, jedinstvena u Evropi više ne teče uzalud: Srbija dobila turistički kompleks u Pribojskoj banji, Goran decenijama radi u inostranstvu a novac je rešio da uloži u svoju zemlju (FOTO)(VIDEO)


Priboj - Poznata kao izuzetno lečilište, Pribosjka banja je međutim godinama unazad bez konketnih ulaganja sve više propadala, a lekovota i po svojim svojstvima jedinstvena voda u Evropi proticala je uzalud. Čovek koji je preko dve decenije proveo u inostranstvu, ali poreklom sa ovih prostora dlučio je sve to da promeni. Goran Despić iako je svoj kapital mogao a uloži bilo gde, odlučio je da oživi upravo Pribojsku banju. Izgrađen je turističko-zdravstveni kompleks Terme 36,6, sa bazenima i spa centrom.

- Kad sam rekao da želim da ulažem u Priboj, skoro svi su mi rekli zašto u to mesto kad nema tursta. Nisam odustao. Na ovaj način pokazaćemo da mala mesta i te kako mogu biti ucrtana na turističku mapu, ne samo Srbije, nego i Evrope. Moj cilj je bio da se Pribojska banja poveže a Zlatiborom, kako kroz putnu infrastrukturu, ali moja ideja jeste da se kroz neko vreme ove dve turističke lokacije povežu i gondolom, rekao je za RINU Despić.

On dodaje da je već jedan veoma važan korak načinjen, i da rekonstrukcijom puta Kokin brod - Pribosjka banja ovaj prelepi kraj Srbije, sa velikim turističkim potencijalima nije više "slepo crevo" i put u lošem stanju kojim turisti retko idu.

- Deset godina sam pokušavao da ukažem koliko je važna rekonstrukcija te saobraćajnice. Niko nije imao sluha, sve do predsednika Vučića koji me je razumeo za deset minuta. Jasno je koliko je putna infrastruktura važna ne samo za razvoj turizma, već i za razvoj ekonomije i privrede. Kada su radovi završeni, urađena je moderna saobraćajnica i više od traženog i očekivanog, ističe Despić.

Svečanom otvranju turističkog kompleksa u Pribojskoj banji prisustvuje i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. On je istakao da ovakva ulaganja naših ljudi koji su godine proveli u inostranstvu su od velikog značaja za Srbiju i dodao da se Priboj sve više razvija i sada izgleda potpuno drugačije u odnosu na period od pre petnaest godina.
31.07.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO