Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Termalna lekovita voda, jedinstvena u Evropi više ne teče uzalud: Srbija dobila turistički kompleks u Pribojskoj banji, Goran decenijama radi u inostranstvu a novac je rešio da uloži u svoju zemlju (FOTO)(VIDEO)


Priboj - Poznata kao izuzetno lečilište, Pribosjka banja je međutim godinama unazad bez konketnih ulaganja sve više propadala, a lekovota i po svojim svojstvima jedinstvena voda u Evropi proticala je uzalud. Čovek koji je preko dve decenije proveo u inostranstvu, ali poreklom sa ovih prostora dlučio je sve to da promeni. Goran Despić iako je svoj kapital mogao a uloži bilo gde, odlučio je da oživi upravo Pribojsku banju. Izgrađen je turističko-zdravstveni kompleks Terme 36,6, sa bazenima i spa centrom.

- Kad sam rekao da želim da ulažem u Priboj, skoro svi su mi rekli zašto u to mesto kad nema tursta. Nisam odustao. Na ovaj način pokazaćemo da mala mesta i te kako mogu biti ucrtana na turističku mapu, ne samo Srbije, nego i Evrope. Moj cilj je bio da se Pribojska banja poveže a Zlatiborom, kako kroz putnu infrastrukturu, ali moja ideja jeste da se kroz neko vreme ove dve turističke lokacije povežu i gondolom, rekao je za RINU Despić.

On dodaje da je već jedan veoma važan korak načinjen, i da rekonstrukcijom puta Kokin brod - Pribosjka banja ovaj prelepi kraj Srbije, sa velikim turističkim potencijalima nije više "slepo crevo" i put u lošem stanju kojim turisti retko idu.

- Deset godina sam pokušavao da ukažem koliko je važna rekonstrukcija te saobraćajnice. Niko nije imao sluha, sve do predsednika Vučića koji me je razumeo za deset minuta. Jasno je koliko je putna infrastruktura važna ne samo za razvoj turizma, već i za razvoj ekonomije i privrede. Kada su radovi završeni, urađena je moderna saobraćajnica i više od traženog i očekivanog, ističe Despić.

Svečanom otvranju turističkog kompleksa u Pribojskoj banji prisustvuje i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. On je istakao da ovakva ulaganja naših ljudi koji su godine proveli u inostranstvu su od velikog značaja za Srbiju i dodao da se Priboj sve više razvija i sada izgleda potpuno drugačije u odnosu na period od pre petnaest godina.
31.07.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO