Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Beba rekorder i majka heroj iz Gornjeg Milanovca: Suzana rodila sina od preko šest kilograma i dugačkog 68 centimetara i kaže - ponosna sam na sve što smo izdržali (FOTO)(VIDEO)


Gornji Milanovac - Na svet u Gornjem Milanovcu došla je beba rekorder. Maleni Pavle i nije baš toliko mali jer se rodio sa 6.420 grama, a dugačak je čak 68 centimetara. Majka Suzana Kučina pravi je heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donela na svet.

- Ovo je moje treće dete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i što je sve prošlo kako treba. Daćemo mu ime Pavle, kaže za RINU Suzana.

Ona dodaje da je tokom trudnoće u većini slučajeva sve bilo u redu, sem što se malo teže kretala. Dobila je i ranije kontrakcije, ali je sve herojski izdržala i čak nekoliko dana prešla termin dok je Pavle odlučio da dođe na svet.

- Nije bilo razlike u odnosu na druge dve trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno porasla, ali smo presrećni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba, kaže ova srećna majka uz osmeh.

Doktor Dragan Perišić koji je obavio porađaj ističe da nije bilo većih komplikacija tokom porođaja.

- Krenuli smo prirodno, ali zbog veličine bebe porođaj se završio carskim rezom. S obzirom na kilažu, dužinu, obime, ovo je zaista prava retkost da se rodi jedna takva beba. I mi smo srećni što je sve prošlo kako treba i što su majka i dečak dobro, rekao je dr Perišić.

Inače, ova zdravstvena ustanova poznata je po krupnim bebama. Pre određenog vremena ovde se rodila beba od pet kilograma, ali svi dobro pamte i malog džina pr enekilo godina koji je imao 5.900 grama, međutim Pavle je definitivno rekorder i jedna od najvećih beba u istoriji Srbije.


07.08.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO