Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Grdosiju na četiri točka sastavio ručno deo po deo: Miloš iz Bresnice od dva automobila napravio nesvakidašnje terensko vozilo, radio dva meseca i koštalo ga nekoliko hiljada evra - ali nije odustao (FOTO)


Čačak - Zaljubljenik u automobile od malih nogu, Miloš Đorđević (27) iz čačanskog sela Bresnica, odlučio je da napravi jedinstvenog četverotočkaša i to svojim rukama. Od dva automobila sačinio je pravu moćnu grdosiju, a za to mu je bilo potrebno oko dva meseca vrednog rada. 

- Kupio sam Suzuki Vitaru i celo postolje je njeno, od šasije, menjača i motora, dok je spolja kabina čuvenog "jugiše". Kombinacijom ta dva auta dobio sam savim neobičan džip što mi je i bila ideja. Spolja izgleda kao jugo, simbol bivše juge, dok je mehanizam čuvenog japanca koji radi savršeno - kazao je ovaj mladi konstruktor za RINU.

Miloš je vodio računa bukvalno i o svakom detalju, tako da bi mu na ovoj mašini mogli pozavideti mnogi. 

- Stavio sam off-road gume 15-ce, kao i pragove koje više služe za bolji estetski dojam. Morao sam rezervoar da prepravljam jer zbog tehničkih karakteristika nije mogao da se vrati u prvobitno stanje. Ugradio sam mu i vitlo koje je neophodno u vožnjama po šumi, otrkiva detalje svog rada Miloš.

On dodaje da za ovu zver na četiri točka nema prepreka. Pritom, izuzetno je lagan što mu je dalo bolje preformanse u odnosu na druge off-road automobile.

- On nije namenjen za asfalt, već za šumske i brdske trke, tj off-road vožnju. Težak je svega 900 kilograma što mu daje odličnu spretnost u nepristupačnim predelima. Kada uporedim automobile koji su namenjeni za off-roud vožnju, on je i mali potrošač, troši oko 10 litara - priča Djordjević.

Za ovakvu grdosiju Miloš nije žalio novac, jer ga je novi ljubimac pozamašno koštao. Bez obzira na troškove, ovaj talentovani i uporni mladić želeo je samo da istraje u nameri i realizuje ideju koju je zamilio. 

- Dok sam kupio sve što mu je bilo neophodno izašlo me je blizu 3.000 evra, ne računajući moj rad. Ono što je važno jeste da ne žalim nijedan uloženi dinar i da ovaj auto nije na prodaju - zaključuje Miloš.


25.08.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO