Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·     Spašeno oko 400 hektara plodnih srpskih oranica, poljoprivrednici dočekali spas: Kanal za navodnjavanje Čačak-Parmenac predat građanima na korišćenje, dugačak 5.5 kilometara i ima preko 150 priključaka (FOTO)(VIDEO)     ·     Bujični potoci se izlili i potopili puteve u selima Požege: U Užicu pala ogromna količina kiše - situacija u Zapadnoj Srbiji nakon oluje se stabilizuje     ·     Prve slike izvlačenja teretnjaka koji je sleteo sa autoputa kod Preljine: Nadležni apeluju na dodatan oprez (FOTO)     ·     Čitavu noć smo na nogama, konačno se situacija stabilizuje: Besana noć iza gradjanski Novog Pazara, reke se vratile u svoja korita (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Drama bez kraja u pčelnjaku Toma iz Ivanjice: Medved svaku noć dolazi i uništava mu košnice, krupna životinja nikoga i ničega se ne boji (FOTO)


Ivanjica - Pčelar Tomo Kolarevć iz Ivanjice na velikim mukama je već danima, jer njegove košnice su svaku noć na udaru medveda već duže vreme. Prvo je krupna zver došla u pčelinjak u Komadinama, a onda je kako bi spasio šta je preostalo košnice preneo u selo Vučak, ali gladni medved došao je i tamo.

- Taj pčelinjak sam napravio baš čvrto, ogradio ga i sve ostalo, ali to očigledno nije prepreka da medved bukvalno svaku noć dođe i uništi šta mu se nađe pod šapom. Nekad su to dve, tri, nekad pet košnica, sve zavisi, kaže za RINU Tomo.

On dodaje da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, jer krupna šumska životinja očigledno ne preza ni od čega i uvek se vraća baš u njegov pčelnijak.

- Ja dežuram, nekad do dva, tri sata u noć, ali kako ja odem, on se pojavi. Jednom sam otišao predveče i vratio se oko 9 sa sinom da dežuramo, ali je medved već iskoristio priliku i došao dok nas nije bilo. Kao da prati situaciju iz prikrajka i upada kad pčele ostanu same, kaže Tomo.


Ovaj pčelar se obratio svim nadležnim institucijama, neki od njih su izlazili na teren i sačinili zapisnik, ali ništa od toga nije urodilo plodom - medved se vraća iznova i iznova.

- Više ne znam šta da radim. Do sada mi je uništeno 25 košnica, a svaki dan u selo idem sa zebnjom i brojim nove uništene košnice, zaključuje Tomo.


05.09.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO